Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 12-03-09, 17:01
Το avatar του χρήστη madfdg
madfdg Ο χρήστης madfdg δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 03-07-2006
Περιοχή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μηνύματα: 1.432
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisx Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Βάζεις στο ενυδρείο το νερό με αλατότητα 1024*(καλό είναι να έχεις κάποιο βαρελάκι ή δοχείο προετοιμασίας του νερού). Θα το μετρήσεις με ρεφρακτόμετρο που θα αγοράσεις, ή δανείσου ένα και μέτρα μέχρι να έχεις τις πιο πάνω τιμές (και σύγκρινέ το με αυτό της sera ώστε να γνωρίζεις τι απόκλιση υπάρχει).
2. Ελπίζω να υπάρχει μια στοιχειώδη κυκλοφορία στο ενυδρείο αλλιώς περίμενε 1-2 μέρες να διαλυθεί καλά. Πρέπει να υπάρχει κυκλοφορία αφού υποτίθεται οτι ξεκινάς το στήσιμο!
3. Καλό θα ήταν μέχρι να βάλεις σκίμμερ να έχεις στο φίλτρο μια κάλτσα με αντιφώσφορο και μια με άνθρακα.
3. Προσθέτεις αραγωνίτη (αν βρεις νεκρό βάλε νεκρό), θα έλεγα όχι σε συνδυασμό με την άμμο αλλά μόνο του.
4. Βρες 1-2 κιλά από κομμάτια νεκρού βράχου για να τοποθετήσεις πάνω του τον ζωντανό (ή κάνε την πατέντα με εξέδρα pvc ή egg crate) και βάλε τον βράχο.
5. Κάνε υπομονή και μετρήσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι το ενυδρείο είναι ΟΚ ώστε στην συνέχεια να τοποθετήσεις τους οργανισμούς που θέλεις. Το ότι στο ενυδρείο που είναι τώρα ο βράχος ζούνε ψάρια δεν έχει καμία απολύτως σημασία!
6. Να διατηρείς μεγάλα διαστήματα μεταξύ των προσθηκών νέων οργανισμών ώστε να μην φορτώνεται απότομα το όλο σύστημα. Εξαίρεση αποτελεί η προσθήκη 2 clown που αναφέρεις που καλό θα ήταν να μπούνε ταυτόχρονα.

Καλή αρχή !

*Στο marineaquarium δεν εννοούσαν να έχεις αλατότητα 1018 αλλά το εξής : από το να έχεις π.χ. 1028 είναι καλύτερα να έχεις 1018.
+1
Να προσθέσω πως κατεβαίνουμε σε υπολατότητα (1017-1020) όταν θεραπευουμε τα ψάρια μας πχ απο ick!Δεν υπάρχει λόγος να τα έχεις συνεχώς σε αυτή την αλατότητα γιατί μου φαίνεται πως μόνο στρες θα τα προκαλέσεις!
__________________
Κώστας
"I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one."
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01766 seconds with 10 queries