Θέμα: Ζenit 12 xp
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-03-09, 23:03
Το avatar του χρήστη hitman
hitman Ο χρήστης hitman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ιωάννινα
Προεπιλογή

Βασικά δεν υπάρχουν κατάλληλες μετρήσεις οι οποίες θα σου δίνουν πάντα καλές φωτογραφίες. Πρώτα απόλα πρέπει να κάνεις φωτομέτρηση. Η μηχανή σου μέσα στο σκόπευτρο έχει μία βελόνα η οποία είναι το φωτόμετρο. Αν η βελόνα είναι στο + δηλαδή προς τα πάνω σημαίνει ότι πρέπει ή να βάλεις μεγαλύτερη ταχύτητα ή να κλείσεις το διάφραγμα (να βάλεις μεγαλύτερο αριθμό διαφράγματος). Αν η βελόνα είναι στο - δηλαδή προς τα κάτω πρέπει ή να βάλεις πιο αργή ταχύτητα ή να ανοίξεις το διάφραγμα (μικρότερο αριθμό διαφράγματος). Αν η βελόνα δεν κουνιέται καθόλου σου τελείωσαν οι μπαταρίες. Με τη βοήθεια του φωτομέτρου θα καταλήξεις σε έναν συνδυασμό διαφράγματος-ταχύτητας. Πχ για το δικό μου ενυδρείο με φιλμ 200 ISO (ASA) χρειάστηκα ταχύτητα 20 και διάφραγμα 2. Αν δεν μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός μπορώ να βάλω ένα στοπ μικρότερη ταχύτητα, δηλαδή 10 (1/10 s) και να κλείσω κατά ένα στοπ το διάφραγμα, δηλαδή 2,8. Έτσι έχω την ίδια ποσότητα φωτός στο φιλμ, αλλά έχω αρκετά αργή ταχύτητα η οποία θα "γράψει" την κίνηση των ψαριών. Αυτά τα πολύ βασικά. Αν θες ψάξε για το βιβλίο που σου είπα, θα μάθεις πολλά. Αλλά το πρώτο που πρέπει να μάθεις είναι ο χειρισμός της μηχανής και η χρήση του φωτόμετρου.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01344 seconds with 10 queries