Παράθεση:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου. Βλέπω ξενυχτάς αρκετά (αποστολή μηνύματος 3:44 πμ), πολλές οι υποχρεώσεις στο GAB ως moderator;
|
Ως νεος moderator ειμαι χαμηλα στην ιεραρχια και με μαστιγωνουν

οι ανωτεροι μου mods & admin για να ξενυχταω και να απανταω στα μηνυματα σας.
Παράθεση:
Τα νιτρικά πιστεύω ότι θα πέσουν με την απορρόφησή τους από τα φυτά.
|
Εχεις αρκετα ψαρια και τα φυτα σου δεν ειναι τοσο πολλα. Σκεφτομαι οτι στην περιπτωση σου θα ηταν μια πολυ καλη λυση η καλυψη μεγαλου μερους της επιφανειας με επιπλεοντα φυτα οπως φακη, pistia και limnobium.(Αν θες μπορω να σου στειλω εγω.) Αυτα τα φυτα τραβανε πολλα νιτρικα για το λογο οτι παιρνουν αφθονο co2 απο την ατμοσφαιρα. Χωρια που ολα τα ψαρια που εχεις λατρευουν το ημιφως και τα σκιερα μερη και βγαζουν εντονοτερα χρωματα.
Παράθεση:
Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο ένα τεστ για φωσφορικά; Μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει.
|
Ναι πιστευω οτι ειναι απαραιτητο. Πρεπει να ξερεις περιπου την τιμη τωνΡΟ4 και να τα κρατας σε αναλογια 1 προς 12-15 με τα νιτρικα. Οχι οτι ειναι ακριβη και αλαθητα, το αντιθετο μαλιστα, αλλα μια γενικη εικονα την δινουν. Εγω προτιμουσα αυτα της ΑΡΙ και της Τetra σαν πιο ακριβή.
Παράθεση:
Μετά από αλλαγή νερού (συνήθως κάνω το 50% /10 - 15 ημέρες), χρειάζεται να αυξήσω τη δόση των λιπασμάτων;
|
Οχι στην περιπτωση σου. Στο μπουκαλακι του flurish προτεινεται αυξημενη δοση μετα απο αλλαγη νερου αλλα αυτα ισχυουν σε μποστανια με αρκετη φυτομαζα. η αλλαγη βοηθαει να φυγει το πλεονασμα θρεπτικων, λιπαινεις ομως αμεσως μετα την αλλαγη κανονικα. Πρεπει να φτιαξεις ενα καθημερινο προγραμμα λιπανσης και θα ηταν προτιμοτερο να κανεις εβδομαδιαιες αλλαγες και μικροτερες (20-30%). Οι δισκοι εξαλλου στρεσαρονται απο μεγαλες αλλαγες και τους αρεσει η σταθεροτητα στις τιμες και η ρουτινα.
Παράθεση:
Αν τοποθετήσω τα seachem flourish tabs στις ρίζες, θα χρειαστεί να μειώσω τις δόσεις;
|
Ναι ,μονο για τον σιδηρο, μαλιστα βλεποντας τις φωτο του ενυδρειου θα ελεγα να βαλεις τις ταμπλετες (περιεχουν 2,2% Σιδηρο) και να κοψεις για λιγο καιρο εντελως τον υγρο σιδηρο. Αν τα φυτα σου παρουσιασουν καποια στιγμη ελλειψη τοτε αρχιζεις να προσθετεις λιγο σιδηρο επιπλεον.
Τελευταιο αφησα κατι που δεν εχει ισως σχεση με τις αλγες αλλα με τα ψαρια. Σχεδον ολα τα ψαρια σου ειναι μαλακου νερου, αλλα ιδιαιτερα οι Δισκοι θελουν σιγουρα χαμηλοτερο ΡΗ και μαλακοτερο νερο. Δεν εχεις σκεφτει να χρησιμοποιησεις α/οσμωση;Το ΡΗ θα μπορουσες να το ριξεις και με φιαλη CO2 και να το κρατας σταθερο με pH controller που αυτο φυσικα θα σε βοηθουσε παραλληλα και με τις αλγες

Και ενας κλοουν δεν κανει, θελουν κοπαδακι αλλα και παλι θα σου πεσει πολλη η ιχθυοφορτιση μετα, οποτε καλα θα ηταν να τον αποχωριστεις.
Οσο για τον τοιχο απο moss ,γιατι οχι; αν σου αρεσει καλο θα κανει, η moss τραβαει κι αυτη πολλα ΝΟ3 και δειχνει και ωραια.