Σ' ευχαριστώ που ασχολήθηκες με την περίπτωσή μου. Το ενυδρείο μου είναι αυτό που φαίνεται στο παλιό ποστ, όμως αρκετά διαφορετικό. Πλέον έχω απαλλαγεί από τις περισσότερες από τις άλγες που είχα τότε κι αυτό το κατόρθωσα με υπομονή και πειραματισμό σχετικά με τις ποσότητες των λιπασμάτων και του CO2, όπως ακριβώς συμβουλεύεις.
Με το ποστ αυτό, ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω το είδος της άλγης που έχουν τα φυτά μου:
Είναι BBA αυτή στις ανούμπιες; Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για την αύξηση του CO2.
Ναι ειναι μαυρη τριχοειδης.Οι ανουμπιες καλα ειναι να μπαινουν σε σκιερες θεσεις, κατω απο αλλα φυτα,ξυλα κλπ.
Στις Βαλισνέριες είναι τριχοειδής; Πού οφείλεται (γενικά);
Ναι και παλι, κοντοτριχη τριχοειδης ειναι, οφειλεται σε ανεπαρκες Co2 και υψηλα νιτρικα μαλλον.
Οι τρύπες από ελλειψη καλίου "κλείνουν";
Οχι, περιμενεις να ψηλωσουν τα φυτα ,κλαδευεις και πετας τα φυλλα με τις τρυπες.
Όσο για τις παραμέτρους:
ΝΟ2=0
ΝΟ3=30
Κατεβασε λιγο τα νιτρικα. Απο 10-15 θα εισαι μια χαρα σε συνδυασμο με Φοσφωρικα γυρω στο 1.0
pH=7
GH=15
KH=4
Χρησιμοποιώ υγρά λιπάσματα:
Seachem flourish= 5ml/week
Σπασε την δοσολογια σε ολα τα υγρα λιπασματα σε ημερησιες δοσεις ή εστω 3Χτη βδομαδα.
Seachem potassium = 5ml/3days
Seachem iron = 5 ml/week
Δοκιμασε να τον μειωσεις κι αλλο και αντ αυτου βαλε ταμπλετες που περιεχουν σιδηρο στις ριζες των φυτων.
Ακόμη δεν έχω σταθεροποιήσει τις δόσεις των υγρών λιπασμάτων
Επίσης:
Tetra plant initial sticks περίπου μία φορά το μήνα στις ρίζες των Βαλισνερια, Hygrophyla corymbosa και εχινόδορων.
Πρόσφατα πήρα το seachem flourish tabs και σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλες οι ταμπλέτες για μία ρίζα.
Σπασε τις με ενα σφυρακι, κι εγω αυτο κανω.
Για CO2 έχω το tetra Depot και βάζω 1- 1,5 στήλη CO2 κάθε μέρα. Σκέφτομαι να βάλω DIY CO2 με διαχυτή της resun (
http://www.aquaristic.net/shop.php/s...0mm//vid/Resun)
Με την ευκαιρία, μήπως γνωρίζεις τον τρόπο λειτουργίας αυτού του διαχυτή; Πρέπει να είναι γεμάτος νερό;
δεν το γνωριζω ας πει καποιος που τον εχει. Παντως δεν νομιζω να βαζεις νερο μεσα.
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κουράζω.
Δεν κουραζεις κανεναν, γι αυτο ειμαστε εδω ολοι, για να ρωταμε και να μαθαινουμε.