Πάνο δεν αδιαφορώ για τα ψάρια διαφορετικά δεν θα ξεκινούσα με το χόμπι αυτό (δεν συνηθίζω να ξοδεύω τα χρήματά μου για πλάκα, αλλά και ούτε χρόνο έχω για ασχοληθώ επιπόλαια με κάτι).
Πιστεύω πως ένα ενυδρείο με κακής ποιότητας νερό είναι κατά πολύ χειρότερο από ψάρια θεωρητικά ασύμβατα μεταξύ τους, ως προς τον χαρακτήρα τους (αν εξαιρέσεις φυσικά τα καρχαριάκια τα οποία μόλις μεγαλώσουν θα χαριστούν σε όποιον μπορέσει να τα φιλοξενίσει).
Διαβάζοντας τα post στο forum κυρίως από αρχάριους, όπως είμαι και εγώ, παρατηρεί κανείς ότι πάρα πολλές φορές η απάντηση είναι "πολλά ψάρια, ασύμβατα ψάρια, μικρό ενυδρείο κλπ" χωρίς να δίνεται κάποια ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή αν γίνει, τότε αυτή περιορίζεται σε κάποιες φράσεις, παρά μόνο μετά από έκκλισή του να βοηθηθεί, μόνο τότε όπως το έκανες άλλωστε και εσύ, το οποίο και εκτιμώ, παίρνει κάποιες απαντήσεις! Αφιερώνεται πολύ περισσότερος χρόνος στο να του δοθεί μία απάντηση λέγοντας του ότι δεν έχει τα σωστά ψάρια ή ότι έχει μικρό ενυδρείο κατι που αρκετές φορές δεν είναι η αιτία του προβλήματός που αντιμετωπίζει!
Συμφωνώ πως το χόμπι αυτό έχει να κάνει με ζωές και οφείλει όποιος ασχολείται με αυτό να τις σέβεται. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο ψάχνω για μεγαλύτερο ενυδρείο (αν το πρόσεξες έχω βάλει σχετική αγγελία)!
Εκτιμώ αφάνταστα αυτό το φόρουμ και τα άτομα που το απαρτίζουν για την βοήθεια και γνώση που προσφέρουν! Ας μου επιτραπεί όμως να εκφράσω την άποψη μου και ας θεωρήσουν κάποιοι, ή αρκετοί ,ότι κάνω λάθος (άποψη μου είναι). Αν τώρα κάποιοι το θεωρήσουν πως αυτός είναι λόγος να μην μου απαντήσουν σε κάποια ερώτηση που θα κάνω..... ας μην το κάνουν!
Πάντα φιλικά!