Επειδη μεχρι προσφατα ειχα κι εγω αρκετα ειδη αλγης και παλευα, αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι οταν βρεις την ισορροπια ,το ενυδρειο σου θα σου φαινεται μερα με τη μερα σαν πιο λαμπερο, πιο υγιεςκαι πιο διαυγες. Δεν μπορω να το εξηγησω με λογια, αλλα ακομα και μεσα σε 1 μερα με μια ματια ,"νοιωθω" περισσοτερο αν πανε τα φυτα προς το καλυτερο ή και το αντιστροφο.
Μερικες φορες αναβουν τα φωτα του ενυδρειου, του ριχνω μια ματια και αμεσως νοιωθω ενα "σφιξιμο" γιατι αισθανομαι οτι κατι δεν παει καλα.
Αλλες φορες παλι με την πρωτη ματια που του ριχνω μου φαινεται σαν τα φυτα να μου χαμογελουν ευτυχισμενα και ανοιγει η καρδια μου. (μην δινετε σημασια...μουρλος ειμαι)

Αν σου αρεσει πραγματικα το φυτεμενο και παρατηρεις προσεκτικα τα φυτα σου θα δεις οτι εχω δικιο.
Για τις αλγες τωρα.. θα πρεπει να τις αφαιρεις με το χερι και να μην περιμενεις να φυγουν μονες τους οταν βρεθει η ισσοροπια. Απλως αν ολα πανε καλα δεν ξαναεμφανιζονται. Εγω ειχα τριχοειδη (spyrogyra) στα τζαμια και μου ειχε σπασει τα νευρα. Καθε φορα που την εξυνα, σε λιγες μερες ξαναεμφανιζοταν. Ενδεχεται βεβαια καποιες αλγες που ειναι πιο ευκολες να φυγουν σιγα σιγα κι απο μονες τους, καλο ειναι ομως σε καθε αλλαγη νερου να αφαιρεις οσο μπορεις περισσοτερες ωσπου να βρεις την ισορροπια στη λιπανση.
Μολις ομως εφαρμοσα την λιπανση τυπου Estimative Index και το ενυδρειο βρηκε την ισορροπια του, την εξυσα μια μερα και δεν ξαναεμφανιστηκε απο τοτε.
Με την bba, τωρα που ελειπα στο νησι ειχα ελλειψη διοξειδιου γιατι μπουκωσε ο κυκλοφορητης που κανει την διαχυση.Το αποτελεσμα ηταν να εμφανιστει αυτη η ασχημη αλγη πανω στις πετρες μονο. Ακομα και τωρα που ολα πανε τελεια και το ενυδρειο ειναι τουμπανο , η bba δεν αναπτυσσεται μεν,αλλα ουτε και φευγει. Οποτε στην επομενη αλλαγη νερου, βγαλσιμο οι πετρες και ζεματισμα με καυτο νερο.