Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-03-09, 19:00
Το avatar του χρήστη Roi
Roi Ο χρήστης Roi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Παλλήνη
Προεπιλογή Θα με τραλλάνει το PH !!!!!!!!

Γεια σε όλους, εχω πρόβλημα με τις μετρήσεις του ΡΗ. ας τα πάρουμε απο την αρχή (ελπίζω να μην σας κουράσω πολύ). Έχω δυο ενυδρεία σχετικά καινούργια και θελω να κατεβάσω λίγο το ΡΗ και τις σκληρότητες χωρίς την χρήση CO2. από πλευράς στρωσίματος είμαστε οκ ΝΗ3 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 10-20. τα ενυδρεία και τα δύο έχουν λίγα φυτά χαμηλών απαιτήσεων. οι μετρήσεις της βρύσης (παλλήνη) είναι GH 8 και ΚΗ 6. το ΡΗ (τεστ υγρό σερα) μου έβγαινε από 6,5 ως 8 σε διαφορετικές μέρες, είναι συτό δυνατόν ????? γιαυτό πήρα και δεύτερο τεστ υγρό tropic marin και τώρα μου βγαίνει 8, θα μετρήσω και αύριο.

1ο) 45 λίτρα καθαρά τρέχει από 1/2 χωρίς ψάρια και είναι στρωμένο. είχε PH 8 (ygro sera), GH 8 kai KH 5 (ygra sera), όλα καλά ως έδω. Επείδη έπρεπε να ρίξω λίγο το PH και τις σκληρότητες έβαλα πριν μια εβδομάδα τύρφη περίπου 70γρ (pure terra, aqua pearl) kai πήρα και υγρό τεστ της Tropic marin για το ΡΗ και παρατήρησα οτι σιγά σιγά κατέβηκαν το ΡΗ στο 7,6, GH στο 6 ενώ το ΚΗ έμεινε σταθερό στο 5.

2ο) 15λίτρα καθαρά τρέχει από 28/1 είναι στρωμένο και έχει ένα μονομάχο. το ΡΗ σε αυτό μου έβγαινε 7,5-8, πιο κοντά στο 8 συνήθως, με το υγρό της σερα, ενώ οι σκληρότητες ήταν GH 9, KH 7. μετά έκανα δυο άλλαγές (4λιτρα, μετα από 2 μέρες 3 λίτρα) με απιονισμένο νερό για να ριξω ΡΗ και σκληρότητες. Το αποτέλεσμα ήταν το ΡΗ να γίνει 8 και η GH 6 kai KH 5. μετά ο μονομάχος έπαθε fin rot οπότε έβαλα αλάτι και melafix και σταμάτησα το απιονισμένο νερό. δέκα μέρες μετά που ψαράκι μου αρχισε να συνέρχεται αγόρασα ένα τεστ tropic marin για ΡΗ ( για να είμαι σίγουρη οτι δεν φταίει το test) και βρήκα τα εξής ΡΗ 8,2 GH 8 και ΚΗ 5, έβαλα και σε αυτό μικρή ποσότητα της ίδιας τύρφης (δεν χωράει πολύ το φίλτρο) για να δω τι θα γίνει και παράληλα έκανα αλλαγές με 1/3 απιονισμένο και 2/3 βρύσης. το αποτέλεσμα είναι σήμερα ΡΗ 8.2 σταθερά, GH 6 και ΚΗ 5.

μήπως καλαβαίνει κάποιος τι συμβαίνει, γιατί εγώ θα τρελλαθώ εντέλως
κάπου κάνω κάποιο λάθος άλλα δεν μπορώ να καταλάβω που, καμία βοήθεια παρακάλω πολύ μπορώ να έχω ?

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρω και συγνώμη να σας κουρασα
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01439 seconds with 10 queries