Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-03-09, 04:28
Το avatar του χρήστη demka27
demka27 Ο χρήστης demka27 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ξανθη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paco Εμφάνιση μηνυμάτων
βασικα καλημερα και καλο τριημερο
εχω αλλαξει 3 φορες το υποστρωμα με αμμο απο Βουρβουρου αμμο απο αμμουλιανη και αμμο απο Τραβελμουντε Γερμανιας
παντοτε παιρνω απο την παραλια εξω εξω κοσκινιζα ξεπλυνα εβραζα το δοκιμασα σε 30 και 120 λιτρα(2 φορες στο 30 και 1 στο 120 στο δε 30 υπαρχει μεσα ακομη εδω και ενα χρονο χωρις προβλημα)

το λεω γιατι οι παραμετροι θα αλλαζανε ποιο γρηγορα στο 30
δεν ειχα καμια διαφορα στις μετρησεις μου και κανενα ψαρι που εβαλα μεσα δεν επαθε το παραμικρο.
Χωρις παντοτε να ειμαι 1000% σιγουρος για αλλες παραμετρους εκτος των τεστ που δε γνωριζω.
εχω αγορασει χαλικι για φυτεμενο με 19 και 25 το 7κιλο αλλα για αμμο ειμαι πεπεισμενος για τον εαυτο μου οτι δεν θα δωσω ποτε 20ευρω για 6 η7 κιλα.
ζηταω συγνωμη απο τον demka27 αν παρεξηγηθηκε αλλα εδω μεσα πιστευω οτι ολοι μας μπηκαμε για να μοιραστουμε εμπειριες των παλιων στο ειδος και να δωσουμε και εμεις καποιες καινουργες και οχι για να πουλαμε πνευμα σε αυτους που μας μαθαινουν

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30399

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EB%E1%F3%E7%F2

κανένα πρόβλημα,άποψη σου φίλος.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από demka27 Εμφάνιση μηνυμάτων
κανένα πρόβλημα,άποψη σου φίλος.
μιλάω μονο για malawi δεν γνωρίζω αν εχουν πρόβλημα τα guppies
με την άμμο θαλάσσης απο ελλαδα,ξέρεις εγω ειμαι άπυρος.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
Εδω εχουμε ενα απλο θεμα. Αμμος θαλασσας.
Για αρχη να πω οτι ειμαι ο πρωτος που θα υποστηριξει οτι την αμμο ειναι ευκολοτερο και ασφαλεστερο να την παρει κανεις απο petshop.
Και για πολλους που οι καθαρες παραλιες ειναι μακρινη και δυσκολη υποθεση το petshop ειναι μονοδρομος.
Απο κει και περα, το πετσοπ δεν την παραγει με καποιο μαγικο τροπο την αμμο. Απο καπου ειναι μαζεμενη. Απλως καποιος ασχοληθηκε να βρει καθαρη, να την μαζεψει και να τη συσκευασει...

Αυτο που ενδιαφερει αναλογα με τα ψαρια ειναι αν περιεχει και ασβεστολιθικα πετρωματα. Αν περιεχει τοτε θα αυξησει τις σκληροτητες, αν οχι δεν θα τις μεταβαλει.
Αν τα ψαρια μας θελουν σκληρο νερό δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να τους το παρεχουμε απο την αμμο που διαλυεται σιγα σιγα.
(για την ακριβεια δεν διαλυεται συνεχως, καποια στιγμη επερχεται μια ισορροπια). Επιπλεον, η αμμος της θαλλασας περιεχει σχεδον παντα σπασμενα κελυφη απο οστρακοειδη, τα οποια στο γλυκο νερο αρχιζουν να λειωνουν, ανεβαζοντας τις σκληροτητες.. χωρις ομως και παλι αυτο να ειναι απαγορευτικο αν εχουμε mbunes ή guppies.

Και τα πετσοπ πουλανε αμμο με σπασμενο κοχυλακι μεσα (μαντεψτε που την βρισκουν) χαλαζιακη ουδετερη (παντα ποταμισια) αλλα και ασβεστολιθικη ποταμισια (που ανεβαζει τις σκληροτητες). Θα βρεθουν αρκετοι να επιβεβαιωσουν οτι εχουν αγορασει ασβεστολιθικη αμμο για ουδετερη επισης....
Αν καποιος δεν βαριεται, εχει τα απαραιτητα συνεργα (κοσκινα, ψαρια κλπ) και την σχετικη μεση, μπορει για τα ψαρια του που θελουν σκληρο νερο να το κανει... Οι υπολοιποι θα πανε σε πετσοπ.

έρχεσαι στα λόγια μου φίλος,στην άμμο που την πουλάει μια εταιρία εχει περάσει απο ελέγχους για να κριθή κατάλληλη για τα ψάρια μας και δεν είναι απο ελλαδα αρα η άμμο δεν ειναι μαζεμένη απο ελληνικες παραλίες,αυτο λεω απο την αρχή,η αμμο απο ελλαδα δεν κάνει και δεν τα λέω έτσι απο κάπου το έμαθα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη demka27 : 01-03-09 στις 04:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01994 seconds with 10 queries