Θέμα: Οσμωση
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 28-02-09, 21:49
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 30-12-2004
Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Μηνύματα: 1.424
Προεπιλογή

Το στειρο νερο της βροχης πεφτει στο εδαφος και ''διυλιζεται'' μεσα απο τα πετρωματα που συναντα ...ετσι αποκτα τα ωφελιμα στοιχεια που ολοι ξερουμε (ασβεστιο,μαγνησιο κλπ).

Παλιοτερα συναντουσε μονο ''ωφελιμα'' πετρωματα πριν φθασει σε εμας ...με τη σημερινη μολυνση (τοσο της ατμοσφαιρας οσο και της γης) η κατασταση ειναι εντελως διαφορετικη.

Το στειρο νερο της οσμωσης εμπλουτιζεται ευκολα με καταλληλα φιλτρα που ''αντικαθιστουν'' τα φυσικα πετρωματα (φιλτρα που περιεχουν ασβεστιο,μαγνησιο κλπ φαρμακευτικης καθαροτητας μεσα απο τα οποια περναει το νερο της οσμωσης και εμπλουτιζεται εκ νεου).

Το αν θα πινει καποιος το νερο της οσμωσης ειναι καθαρα θεμα αναλυσης κοστους/ωφελειων : αν το νερο του δικτυου ειναι εντελως ακαταλληλο (πχ περιοχη Οινοφυτων/Σχηματαριου / Δηλεσιου) και η καταναλωση ειναι πολυ μεγαλη (πχ οικογενεια) , η εγκατασταση RO για ποσιμο νερο/μαγειρεμα ειναι αποδοτικη.

Στην Αθηνα , οπου το νερο ειναι ακομα καλο, ή για εναν εργενη , οπου μπορει να εξυπηρετηθει ευκολα με εμφιαλωμενα, μαλλον δεν αξιζει.

Ο μεγαλυτερος κινδυνος με την ποση νερου απο RO ειναι οταν το προς επεξεργασια νερο δεν ειναι χλωριωμενο (πχ απο πηγαδι) ...υπαρχει κινδυνος αναπτυξης βακτηριδιων/μικροβιων στη μεμβρανη της οσμωσης.Ετσι , ενω θα βλεπεις TDS = 0 , το νερο μπορει να ειναι γεματο βακτηρια.Σε αυτες τις περιπτωσεις απαιτειται εγκατασταση μοναδας UV μετα την μεμβρανη.
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit.
-SPS/LPS Mini Reef 80 lit.
-Soft corals Mini reef 80 lit.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01932 seconds with 10 queries