Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 28-02-09, 20:26
drade Ο χρήστης drade δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 30-01-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 19
Προεπιλογή

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα.

Λοιπόν, πράγματι είμαι κομπλέ. Μία αντλία κινέζικη, μια ακόμη (καλή) για να μεταφέρει νερό φιλτραρισμένο στο κύριως ενυδρείο, μία Tunze που ήρθε με το σκιμμερ (και τώρα αερίζει τον βράχο) και όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό (ωραίο αλλά ακριβό hobby μάγκες). Έχω αγοράσει ένα ενυδρείο ιδιοκατασκευή από μέλος του φόρουμ 180 λίτρα. Από φίλτρα είμαι επίσης κομπλέ: υαλοβάμβακα, αντιφώσφορο, άνθρακα και σκίμμερ. Και όσμωση αγόρασα να δώ πως θα την χρισιμοποιήσω όταν αλλάξω νερό σε κανά μήνα.

Πάνω από μήνα το στρώνω δίοτι ενώ έβαλα παραγγελία για σκίμμερ από aquaristic.net στις 3 Φεβρουαρίου, ήρθε Παρασκευή 27 του μηνός (μεγάλη ιστορία)!

Από ζωντανό βράχο έχω 12 κιλά, στην αρχή τα έστησα με γνώμονα την ομορφιά αλλά τώρα δημιούργησα περισσότερες κρυψώνες. σε κάποια φάση θέλω να προσθέσω λίγο βράχο, ίσως νεκρό ο οποίος θα πάρει ζωή από τον υπάρχον. Επίσης έχω 9 κιλά αραγωνίτη ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα αρκετά παχύ στρώμα δίοτι θεωριτικά τα 7 κιλά καλύπταν τις διαστάσεις του ενυδρείου μου.

Σήμερα έβαλα ένα clownaki και σύντομα θέλω να βάλω κανά blue tang. Και triggeraki θέλω αλλά για να ζήσουν ειρηνικά μου είπαν ότι πρέπει να τα βάλω μαζί και αυτό, όπως γνωρίζετε, δεν είναι εφικτό σε καινούριο ενυδρείο.

πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να βάλω το δεύτερο ψαράκι (φυσικά θα κάνω και τεστ ΝΟ² για να δω τι γίνεται)?

Δυστυχώς ενώ είμαι άσχετος και εντελώς αρχάριος δεν εχω πολύ χρόνο για διάβασμα ώστε να μάθω όλα αυτά που χρειάζεται ή τέλως πάντων όσα μπορώ. Με το που χαλαρώσω λίγο σε κανά 2μηνο (μάλλον) θα εντατικοποιήσω την μελέτη.
-------------------------
είναι φυσιολογικό που ανέβηκε το ΝΟ2 στο 0.2 (στο 0.05 - 0.1 ήταν)?

έριξα τροφή για τον κλόυν, με το που έπεφτε πήγαινε και την δάγκωνε αλλά δεν την έτρωγε. Μετά η τροφή φούσκωνε και έπεφτε προς τον βράχο λόγω ρεύματος - στον βράχο δεν πολύ πηγαίνει ο κλόυν οπότε φοβάμαι ότι δεν την έφαγε οπότε και έμεινε νηστικός και η τροφή (3 κουκιδες) μπορεί να ανέβασε το ΝΟ2.

τι λέτε να συμβαίνει?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drade : 28-02-09 στις 20:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02238 seconds with 10 queries