Θέμα: Back to Basics
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-02-09, 00:55
Το avatar του χρήστη uptight
uptight Ο χρήστης uptight δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Ξαναγράφω 3 εβδομάδες μετά... Από τα 19 ψαράκια έχουν απομείνει μόνο 3-4.

Μέχρι την Πέμπτη που μας πέρασε ήταν περίπου 14-15. Εκείνο το απόγευμα έκανα αλλαγή νερού γύρω στο 25% ως συνήθως, προσέχοντας η θερμοκρασία να είναι πάντα περίπου 25,5-26, άλλαξα τον υαλοβάμβακα στο φίλτρο, έριξα αντιχλώριο και μετά αλάτι. Έριξα μια μεγάλη δόση αλατόνερου, και πολλά από τα μικρά πήγαν και χώθηκαν εκεί που έπεσε το διάλυμα (που επίτηδες το έκανα λίγο πιο πυκνό απ'ότι συνήθως, βάζω κάθε που αλλάζω το νερό).

Την Παρασκευή το βράδυ μέτρησα 7-8. Το Σάββατο το απόγευμα 7, και χτες το πρωί ήταν μόνο 6. Σ¨ημερα το πρωί ήταν πάλι 6, αλλά τώρα το βραδάκι είδα ένα στο βυθό ετοιμοθάνατο και όταν έριξα λίγο φαγητό μόνο 3 όρμησαν.

Η αμμωνία μου είναι ΟΚ, τα νιτρικά χαμηλά (10-15 περίπου). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στο ενυδρείο μου αλλά αν ψοφήσουν και όσα έχουν μείνει δεν είμαι σίγουρη αν θα ξαναντέξω να πάρω καινούρια ψαράκια. Είχα χαρεί απίστευτα μ'εκείνη τη γέννα και δεν αντέχω να μην επιζεί τίποτα... Είμαι πολύ στενοχωρημένη και, το κυριότερο, δεν έχω καταλάβει τι μπορεί να φταίει, τι είναι αυτό που δεν κάνω σωστά.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01342 seconds with 10 queries