Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 23-02-09, 09:12
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tonisgr Εμφάνιση μηνυμάτων
Οσον αφορα την θερμοκρασια εχω διαβασει οτι τα χρυσοψαρα ζουν ακομα και σε μιον θερμοκρασιες και παγωμένο νερο.
Αλλα απλα δεν ταιζουμε τοτε γιατι πεφτουν σε χειμερία νάρκη ετσι ειναι?
Αν ειναι ετσι τοτε οκ δεν θα ηπαρξει προβλημα.
Αλλα επιδη δεν εχω και πολυ ιδεα σε θεματα λιμνων(Τωρα ξεκινάω για πρωρη φορα)
Θελω να το ψαξω πριν κανω κατι και μετα το μετανιώσω
Μείον ατμοσφαιρική θερμοκρασία εννοούν βέβαια. Οι δύο θερμοκρασίες ΔΕΝ πρέπει να μπερδεύονται με κανέναν τρόπο(ατμοσφαιρική-νερού). Από μετρήσεις που έχω κρατήσει σαν data για ένα ολόκληρο χρόνο, μετρώντας ατμοσφαιρική θερμοκρασία πάνω από τη λίμνη και δεύτερη ένδειξη μέσα στη λίμνη, έχω διαπιστώσει ότι ΠΑΝΤΑ η διαφορά θερμοκρασίας των δύο είναι εντελώς διαφορετική και σε αυτό τείνουν πολλοί παράγοντες. Είχα περίπτωση όπου το θερμόμετρο εκτός νερού είχε δείξει
-1, ενώ παράλληλα το άλλο στην πυθμένα της λίμνης +9. Η διαφορά αυτή βέβαια γίνεται πολύ μεγαλύτερη κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου έχω καταγραμμένη διαφορά θερμοκρασίας νερού-ατμόσφαιρας 16 ολόκληρους βαθμούς. Αυτό, παίζει πάντα ρόλο το πως και που είναι φτιαγμένη η λίμνη.

Το "χειμερινή νάρκη" το λέμε χαρητολογόντας, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. Απλά την περίοδο αυτή έχουν πολύ χαμηλό μεταβολισμό, έτσι που δεν τους επιτρέπει να κινηθούν αλλά ταυτόχρονα ούτε να τραφούν και να αφομοιώσουν την τροφή όπως το καλοκαίρι.

Μια λίμνη "φυτεμένη" στο χώμα είναι ότι καλύτερο μπορείς να φανταστείς. Ότι δήποτε διαφορετικό, απλά κάνεις εκπτώσεις στο όλο θέμα.

Πίστεψέ με, ότι η πραγματική ομορφιά μιας λίμνης είναι η φανταστική εικόνα που δίνουν τα φυτά της λίμνης. Όπως εκτιμείται ένα φυτεμένο ενυδρείο με μόνο ένα-δύο ψαράκια, άλλο τόσο μια ανθισμένη λίμνη. Όταν το πράξεις θα καταλάβεις για πιο πράγμα μιλάω.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01548 seconds with 10 queries