Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Παπαδόπουλος Κώστας
Λόγω προσωπικής εμπειρίας, θα επιβεβαιώσω οτι ναι, οι ροδόστομοι τρώνε τα φύλλα από κάποια φυτά. π.χ. pogostemon helferi, bacoba κλπ. το ίδιο ισχύει και για τα αγγελόψαρα που τους αρέσει να τσιμπολογούν τα νέα φυλλαράκια από διάφορα είδη φυτών π.χ. stellata 
|
Ευχαριστώ φίλε για την ενημέρωση. Μήπως βρήκες τρόπο να το αντιμετωποιήσεις; πχ με τάισμα κανενός λαχανικού;
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lion
Valisneria nana έβαλα και εγώ πρόσφατα και παρατηρώ τις περισότερες άκρες της να καφετίζουν και να χαλάνε. Επειδή με τα υπόλοιπα φυτά δεν έχω πρόβλημα υποθέτω ότι είναι σε στάδιο προσαρμογής. Εσύ πόσο καιρό τα έχεις;
|
Γειά σου φίλε Λεωνίδα. Τις nana τις έχω περίπου ένα μήνα. Τις φύτεψα σε διάφορετικά μέρη στο ενυδρείο. Τα περισσότερα φυτάκια έπιασαν, τα παλιά φύλλα όντως άρχισαν να χαλουν στις κορυφές αλλά επίσης έχουν πετάξει ήδη 4-5- δρομείς που αναπτύσονται κανονικά. Έβγαλαν καινούργια φύλλα που φτάσαν τα 10 εκ. και τότε δράσαν οι ροδόστομοι.
ΥΓ Και τους tenellus που μου έδωσες δε βλέπω να τους αφήσουν να βγάλουν νέο φυλλαράκι.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από caverman
Δοκίμασε να προσθέσεις spirulina flakes στην διατροφή τους εάν δεν το έχεις κάνει ήδη. (για τα otto ειδικά είναι απαραίτητη όπως και τα λαχανικά)
πάντα καλά,
caverman
|
Όπως είπα παραπάνω, δίνω αρκετή ποικιλία τροφών στα ψαράκια μου.
Ανάμεσα λοιπόν στά άλλα δίνω εδώ και λίγες μέρες sera flora το οποίο είναι (έτσι λένε) σπιρουλίνα σε νιφάδες. Επίσης εδώ και καιρό ρίχνω για τα otto δύο φορές την εβδομάδα ταμπλέτες σπιρουλίνα (οι ροδόστομοι απλά τους τσιμπολογάνε για λίγο) καθώς και μια ή δύο φορες την εβδομάδα κολοκυθάκι ζεματισμένο. Θα περιμένω μήπως βοηθήσουν οι νιφάδες τις sera.
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες και συμβουλές σας!