Με όλο το θάρος μια και εμπειρία ΔΕΝ έχω...
Απλά σύμφωνα με άθρα και περιπτώσεις που έχω διαβάσεις ίσως να συμβαίνει αυτό :
Σε έντονα φυτεμένο ενυδρείο παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο. Τα φυτά αποροφούν κάποια αμμονία οπότε αυτόματα μιώνεται ο αριθμός τον nitrosomonas μια και δεν "τρέφονται" πια το ίδιο... με την σειρά τους παράγουν λιγότερο NO2 άρα έχουμε και λιγότερα nitrobacteria. Αρα αν είχες πολύ πράμα μέσα τότε το ενυδρείο κατα κάποιο τρόπο ξαναμπήκε σε διαδικασία στρωσήματος νερού αρα και το bacteria boom που πιθανών έχεις αρα και η όρεξη για οξυγόνο που έχουν τα ψάρια σου (μια και τα φυτά που τραβάνε κάποια αμμονία δεν υπάρχουν πιά) αυτό μέχρι ο μικρός αριθμός nitrosommonas που έχεις (λόγο φυτών) μεγαλώσει αρκετά οστε να σου παρέχει επάρκια απο μόνος του. (Σε αρκετά αρθρα του εξωτερικού μάλιστα το τραβούσαν τόσο που λέγαν οτι έντονα φυτεμένο ενυδρείο μπορεί να μην στρώσει κατα κάποιο τρόπο ποτέ αφου η αμμονία σε πολύ μεγάλο μέρος θα αποροφάται απο τα φυτά και έτσι θα υπάρχουν πολύ λιγότερα bacteria σε σχέση με ενυδρείο χωρίς φυτά αλλα δεν θα είναι πρόβλημα αυτο)
Αυτά. ΤΟΝΙΖΩ : Απλα μια θεωρία σύμφωνα με την δική μου "λογική" απο αυτά που εχω διαβάσει και συμπεράνει μια και είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ!
Παρακαλώ έμπειρους χομπίστες να πούν την γνώμη τους
|