Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-02-09, 14:03
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beat89 Εμφάνιση μηνυμάτων
1)Σημερα πηρα 2 apple snails(αυτα δεν ειναι?) και απο οσο ξερω δεν τρωνε φυτα.αυτα ειναι και δεν τρωνε φυτα...
οπως φαινεται στη φωτο το ενα εχει ανεβει πανω σε ενα φυτο.ειναι φυσιολογικο αυτο?Επισης πριν λιγο ειδα το ενα να τρωει κατι σαν ριζουλες που προεξειχαν απο το bacopa monieri.γιατι το κανει αυτο αφου δεν τρωει φυτα?οι "κατι σαν ριζουλες" που λες μηπως ειναι αλγη?..δεν τρωνε φυτα..αλλα τρωνε σαπια μερη των φυτων....αν ενα κομματι απο το φυτο εχει αλλοιωθει αυτο το καταλαβαινουν και το τρωνε...
2)Οπως φαινεται κ στις φωτο στο bacopa monieri εχουν αρχισει να σαπιζουν τα φυλλα κ εχει κ αλγη μαλλον (μικρα τριχιδια,ισως hair algae) κ περιπου το ιδιο προβλημα εχει κ το Samolus valerandi(σε μικροτερη κλιμακα).αυτο το ειχαν παθει πριν βαλω τα apple snails.για την αλγη αναλογα το ειδος που εχεις παιρνεις και τα αντιστοιχα μετρα...κανε μια αναζητησε με τη λεξη "αλγη" ..θα βρεις πολλα θεματα να διαβασεις...οσο για το σαπισμα.....ο φωτισμος σου ειναι πολυ λιγος...
3)το κερατοφυλλο μου στο πισω μερος εχει χασει το χρωμα του.ειναι φυσιολογικο? και σε μενα καθως αναπτυσσεται το φυτο το πισω μερος σκουραινει και βυθιζεται....χαλαει...το κοβω καιτο πεταω και κραταω το υπολοιπο που συνεχιζει να αναπτυσσεται...δε το εψαξα παραπανω γιατι μεγαλωνει με γρηγοροτερο ρυθμο αποτι χαλαει στο πισω μερος,..
4)εχω κ ενα hygroplila corymbosa(πολυ ομορφο).θα ηθελα να με συμβουλευσετε για αυτο για να παραμεινει ομορφο.βασικα ειναι αρκετα πυκνο κ δεν φτανει το φως στα κατω φυλλα.μηπως να το χωρισω στα 2 και να το φυτεψω σε διαφορετικες μεριες?
τα κατω φυλλα θα χαλανε αν δε δεχονται φως...μια λυση ειναι αυτη που λες...η αλλη να αναβαθμισεις το φωτισμο σου με προσοχη ομως στην ισορροπια φως-λιπασμα-παροχη διοξειδιου..

Ο πετσοπας μου ειπε να βαλω λιγο λιπασμα στα φυτα αλλα αφου ειναι χαμηλων απαιτησεων χρειαζεται?ολα τα φυτα μπορει να χρειαστουν λιπασμα καποια στιγμη..ακομη και τα πιο ευκολα...στο υπομνημα στην κατηγορια των φυτεμενων μπορεις να διαβασεις τα "συπμτωματα" με βαση τα οποια καταλαβαινεις την ελλειψη ορισμενων στοιχειων...

το ενυδρειο μου ειναι περιπου 80L καθαρα.80x30x40.
εχω μια λαμπα 18W κ ειναι αναμενη 8-10 ωρες την ημερα. εχεις λιγο φως...με αλλη μια τετοια λαμπα θα ειχες πολυ καλυτερο αποτελεσμα...
εχει πολλα θεματα προσθηκης λαμπας....

Page generated in 0,01822 seconds with 10 queries