Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 06-02-09, 15:15
Το avatar του χρήστη N4505
N4505 Ο χρήστης N4505 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-08-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 325
Προεπιλογή

freediver σ'ευχαριστώ αλλά θέλω να πω πως δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο για κάτι τέτοιο. Τα μόνα που χρειάζονται είναι να υπάρχει ποικιλία επιλογών σε υλικά (πέτρες ή ξύλα) για να υπάρχει η δυνατότητα πολλών συνδυασμών, και να έχει δει κανείς αρκετά ενυδρεία του είδους. Βέβαια για να αποκτήσει κανείς ποικιλία υλικών χρειάζεται πολύ χρόνο (στην φύση ή σε είδη κήπου) ή χρήμα... Στην δική μου περίπτωση επειδή χρόνος και χρήμα θεωρώ οτι είναι το ίδιο πράγμα, προτίμησα να σκάσω 50 στο aquaristik χωρίς πολλούς ενδοιασμούς (με την παρηγοριά οτι για reef θα πλήρωνα περισσότερα..), αφού είναι κάτι που θα με συγκινεί καθημερινά και θα έχω και μπόλικο υλικό και για το μέλλον..

Κάτι άλλο που με προβλημάτισε και είναι πολύ σημαντικό, είναι οτι σε μικρά ενυδρεία, το αρχικό στήσιμο με πέτρες μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα όταν αναπτυχθούν πλήρως τα φυτά. Συγκεκριμμένα πρέπει να ληφθεί υπόψιν οτι το HC σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει σε ύψος απο 1 έως 3cm, ίσως και παραπάνω αν παραμεληθεί, με αποτέλεσμα να καλύπτει τις πέτρες και να χαλάει την αρχική ιδέα. Είχα δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς στησίματος και σε αυτόν που κατέληξα, πήρα την ιδέα απο ένα άλλο που είδα, το οποίο αρχικά ήταν τέλειο και στο τέλος κατα την γνώμη μου απέτυχε, για τον λόγο που προανέφερα. Έτσι, αφού κατέληξα στο στήσιμο που μου άρεσε κάπως, προσπάθησα να κατεβάσω το υπόστρωμα για να το αποφύγω αλλά φοβάμαι πως δεν το έκανα αρκετά. Όταν πάω σπίτι θα βάλω φωτό του ενυδρείου που πήρα την ιδέα για να καταλάβετε τί εννοώ.

Και κάτι άλλο που θέλει προσοχή, όσον αφορά το dry start (και σε αυτό μου επέστησε την προσοχή ο Raven), είναι οτι το νερό στο υπόστρωμα δεν πρέπει να είναι τόσο ώστε να δημιουργείται λιμνούλα, γιατί το HC σαπίζει.. Πρέπει να είναι απλά νωπό και να φροντίζουμε να το ψεκάζουμε σχεδόν καθημερινά.

ΥΓ. Sorry για την μακρυγορία..
__________________

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03806 seconds with 10 queries