Καλησπέρα!
Εγώ δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέτεις ούτε seachem iron, ούτε potassium.. Το florena που βάζεις περιέχει σημαντικές ποσότητες και σιδήρου και καλίου.. Και η ποσότητα που βάζεις είναι περίπου η μισή της συνιστώμενης δοσολογίας, και νομίζω ότι είναι μια χαρά για τα δεδομένα του χαμηλού φωτισμού σου, της μή παροχής CO2 και των αργής ανάπτυξης φυτών σου..
Σε ό,τι αφορά στο excel, η ποσότητα που ρίχνεις είναι ελάχιστη.. Για να κάνεις κάτι, πρέπει να ρίχνεις την ίδια ποσότητα κάθε μέρα, ή μέρα παρά μέρα (σύμφωνα με τις οδηγίες).. Αλλά και πάλι, για την αργή ανάπτυξη που έχουν τα συγκεκριμένα φυτά, υπό τις χαμηλές συνθήκες φωτισμού, δε νομίζω ότι χρειάζεται παροχή οποιασδήποτε μορφής άνθρακα, αρκεί νομίζω το διοξείδιο που υπάρχει ούτως ή άλλως στο νερό..
Εκείνο που συχνά είναι πρόβλημα με αυτά τα ενυδρεία, είναι τα νιτρικά και τα φωσφορικά.. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ στο δικό μου.. Η μικρή ιχθυοφόρτιση σε ένα μονομαχοενυδρείο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κατανάλωση νιτρικών από το κερατόφυλλο, συνήθως οδηγεί σε έλλειψη NO3.. Και το παράδοξο είναι ότι όλα αυτά τα λιπάσματα που κυκλοφορούν, γράφουν ότι δεν περιέχουν ΝΟ3 και ΡΟ4, για να μήν οδηγούν σε άλγες, ενώ τελικά αυτό ακριβώς κάνουν, καθώς αιτία για τις άλγες είναι συχνά η έλλειψη αυτών των δύο.. Θα πρότεινα λοιπόν την προσθήκη KNO3 και Fleet enema, ώστε να κρατήσεις τα NO3 σε επίπεδο 10-15 και τα ΡΟ4 μεταξύ 0.5 και 1.0ppm.. Εναλλακτικά, Flourish Nitrogen και Phosphorus..
Τώρα, αυτή η υψηλή τιμή PO4, σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα νιτρικά με προβληματίζει.. Είναι σίγουρα σωστή η μέτρηση? Χρησιμοποιείς μήπως κάποιο buffer για το pH?
|