Η ακριβής συνταγή έχει ως εξής:
- Ζεστό νερό (από θερμοσίφωνα, μήν μπλέξεις με βρασίματα), το μισό μπουκάλι
- 2-3 φλυτζάνια ζάχαρη (όσο περισσότερη, τόσο περισσότερο διαρκεί το μίγμα, μήν το παρακάνεις τώρα 1η φορά, γιατί μπορεί να πάει κάτι στραβά και να πάει χαμένο)
- Χτυπάς να λιώσει η ζάχαρη
- Συμπληρώνεις με κρύο νερό για να έρθει σε νορμάλ θερμοκρασία, γιατί δεν αντέχει σε όλες τις θερμοκρασίες η μαγιά..
- Ρίχνεις μαγιά τη μύτη της κουταλιάς του γλυκού, 1/4 κουταλάκι κοφτό περίπου (όσο περισσότερη, τόσο περισσότερη παροχή θα έχεις στην αρχή, και τόσο γρηγορότερα θα εξαντληθεί το μίγμα)..
- Χτυπάς πάλι να διαλυθεί.. (κάποιοι διαλύουνε τη μαγιά χωριστά, σε ένα ποτηράκι, αλλά νομίζω ότι είναι τσάμπα κόπος)..
- ΕΤΟΙΜΟΣ!
Υ.Γ. Βάλε το μπουκάλι κάπου που να έχει ζέστη, π.χ. κοντά στο ballast που έχεις για τις λάμπες σου.. Σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν πολυβγάζει..