Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 27-01-09, 14:20
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Παράθεση:
μπορεισ να μου πεις γιατι δεν εχω ΝΟ3?
αν δεν ειναι λαθος οι μετρησεις (με τι μετρας; ) τοτε μπορει να το απορροφουν τα φυτα σου. Μου εχει τυχει τεστ της Sera να δινει 0 νιτρικα και αλλα τεστ (Τetra, JBL) να δειχνουν 7-10 και τελος της ΑΡΙ να δινει 12-15. Εγω δεν μετραω πια...υπολογιζω συμφωνα με την συμπεριφορα των φυτων.

Παράθεση:
Το εχω το flourish της seachem αλλα ενω λεει δοσολογια πισω δεν αναφερει καθε ποτε να βαζω!
Λεει στην ιστοσελιδα της, 5ml/250lit 1-2 φορες την εβδομαδα. Εσυ ξεκινα με το μισο της προτεινομενης δοσολογιας και "σπασε" τις δοσεις σε ημερησιες.
http://www.seachem.com/Products/prod.../Flourish.html

Παράθεση:
οσο για το σιδηρο οταν δεν βαζω κιτρινιζουν τα φυλλα!
Το Ε15 της Dennerle που βαζεις ειναι ταμπλετες με υψηλη περιεκτικοτητα σε σιδηρο οποτε ειναι απιθανο να εχεις ελλειψη σιδηρου. τον επιπλεον σιδηρο που συσσωρευεται, απλως τον απορροφουν οι αλγες για να θεριευουν !
Η χλωρωση στα φυλλα μπορει να εμφανιστει και απο ελλειψη Καλιου, αλλα και κυριως απο ελλειψη αζωτου-κι εκει μπαινουν τα ΝΟ3=0 που εχεις.
Δες εδω:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5033

Παράθεση:
και κατι ακομα εχω βαλει σε ενα τεστ το ph και το kh και μου βγαζει οτι το CO2 ειναι σε κανονικο επιπεδο
Εννοεις οτι πας στον πινακα ΚΗ/ΡΗ και υπολογιζεις ποσο CO2 εχεις..Ουτε σ αυτο μπορεις να βασιστεις απολυτα για τον λογο του οτι αν αστοχησουν τα τεστ θα παρεις λαθος μετρηση και για το CO2. Παντως απο την στιγμη που δεν εχεις παροχη CO2 το βλεπω πολυ απιθανο να εχεις επαρκη ποσοστα διοξειδιου.

Παράθεση:
αν ειναι να παρω μπουκαλα ποιασ εταιρειας να παρω κ σε τι μεγεθος ;να παρω μεγαλυτερη για τυχον αλλαγη ενυδρειου;
Για την αγορα φιαλης, κανε μια αναζητηση, εχουν γραφτει πολλα. Για οικονομια ψαξε για φιαλη CO2 απο πυροσβεστικα. Το μεγεθος της φιαλης δεν εχει σημασια, απλως οσο πιο μεγαλη τοσο πιο πολυ κραταει μεχρι να ξαναθελει γεμισμα. Απο 3-5κιλα ειναι μια χαρα.

Οσο για το S7 της Dennerle http://www.dennerle.info/EN/HG27UG02.htm
δεν ειναι ακριβως λιπασμα..δεν αναφερει συστατικα,τουλαχιστον απ οτι ειδα στο Site της εταιρειας , παρα μονο κατι αινιγματικα περι ωφελιμων βιταμινων για την γενικη υγεια των ψαριων και των φυτων, χωρις να εξηγει τι ακριβως περιεχει και πως το κανει Κλασσικη συνταγη: "Πιστευε και μη ερευνα"..
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01753 seconds with 10 queries