Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #19  
Παλιά 26-01-09, 23:20
szcs Ο χρήστης szcs δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 28-09-2008
Περιοχή: Γαλάτσι - Αθήνα
Μηνύματα: 58
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sifnos Εμφάνιση μηνυμάτων
τι σχεση εχει το 3ο με την οικονομια στο ρευμα. ενα πανελ εχει διαρκει ζωης 30 χρονια. η αποσβεση ειναι ΠΟΛΥ λιγοτερα χρονια και η εγκατασταση ειναι ριποτα το φοβερο. αφου το εναφερεις εχεις ακουσει απο κοντα γεννητρια??? δεν θελει δηλαδη μονωμενο δωματιο ?αυτο δεν εχει εξοδα κατασκευης??? αν μενω σε πολυκατοικια?τι γινεται? η μπατερια του αυτοκινητου δε θελει αλλαγη?
Φίλε Sifnos
Σαφώς και η 3η λύση δεν έχει σχέση με οικονομία στο ρεύμα, αλλά εκτιμώ ότι έχει και μάλιστα πολύ με την ασφάλεια του ενυδρείου μας (όπως είπα την έχω πατήσει 2 φορές στο παρελθόν) και αυτό είναι που εγώ κατάλαβα ότι θέλει ο φίλος από την Κύπρο να εξασφαλίσει το ενυδρείο σε συνδυασμό όμως με την οικονομία στην κατανάλωση και αυτό γιατί μιλάει για UPS.
Σε ότι αφορά την διάρκεια ζωής των panel θα διαφωνήσω γιατί όταν το έψαχνα εγώ για εγκατάσταση υβριδικού - διασυνδεδεμένου συστήματος στο χωριό και έριξα μια ματιά στις κατασκευάστριες εταιρείες panel είδα να δίνουν πολύ μικρότερο χρόνο ζωής απ' ότι οι εταιρείες που κάνουν την όλη εγκατάσταση. Άρα κάτι άλλο παίζει!!! Επίσης μην ξεχνάς ότι σε όλα τα panel ο συντελεστής αποδόσεώς τους μειώνεται δραστικά μετά την 8-10ετία (τουλάχιστον έτσι λένε οι κατασκευαστές τους). Σε ότι αφορά για την απόσβεση οι υπολογισμοί που είχα κάνει ήταν για τις τιμές πρίν 8 μήνες, αν οι τιμές τώρα μειώθηκαν τόσο δραστικά δεν μπορώ να ξέρω αλλά θα το ξαναψάξω. Οσο για την γεννήτρια και τον θόρυβό της έχω δεί ο ίδιος τοποθέτησή της σε ιδιοκατασκευή ξύλινο κουτί διπλών τοιχωμάτων με ηχομόνωση στο ενδιάμεσο πάχους περίπου 15εκ και όπως το άκουσα ακουγόταν σαν aircondition 25άρι -(η εξαγωγή καυσαερίων είχε σωλήνα στο ένα πλευρό διαμέτρου περί 5 εκ και είχε αλλο ένα άνοιγμα περί 10Χ5εκ)- Οπότε αποδεκτά όρια ακόμη και για γείτονες πολυκατοικίας αφού το καλοκαίρι συνήθως τα παράθυρα είναι κλειστά για τα κλιματιστικά. Εκτός και αν εσύ έχεις ΚΑΛΟΥΣ γείτονες οπότε θα ενοχλούνται και αν περπατάς στο μπαλκόνι σου !!! Σαφώς και ο θόρυβος είναι πρόβλημα αλλά όχι και για απαίτηση ξεχωριστού δωματίου και μάλλιστα ηχομονωμένου. Η δε μπαταρία του αυτοκινήτου έχει 35euro και σε βγάζει 2-3 χρόνια, άσε που οι γεννητριούλες με μίζα, αυτές του 1KW έχουν και δική τους μικρή.

Επίσης σε ότι αφορά οικονομία μάλλον θα διαφωνήσω γιατί εφ' όσον οι καταναλώσεις του είναι δεδομένες αυτό που θα πρέπει να δεί είναι ποιός τρόπος υπάρχει για χαμηλότερη τιμή ανα KWh που θα καταναλώνει. Εκεί ναι μεν τα φωτοβολταικά αν το δεις απλά υπερέχουν αλλά με το θέμα της αρχικής "ντούκου" δαπάνης και της απόσβεσης τι γίνεται ? Σε ότι αφορά την πηγή των συμπερασμάτων για κόστος και απόσβεση προέρχεται οπως είπα από προσωπικό ψάξιμο (και τελική απόρριψη της λύσης). Πρόχειρα έχω μόνο μερικά sites κρατήσει από την έρευνα αγοράς που είχα κάνει τοτε, αν θέλεις ρίξε μια ματιά
ανεμογεννήτριες,πληροφοριες, τιμές, Αιολική ενέργεια, ανεμογεννητρια, αιολικό δυναμικό, υβριδικά συστήματα
Solar Systems, φωτοβολταικα, εταιρία φωτοβολταικών συστημάτων
φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, PHOTOVOLTAIC, φωτοβολταικά, φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, παρκα, ηλιακή ενέργεια, φωτοβολταϊκά, ηλιακη ενεργεια, SOLAR ENERGY, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, αιολικη ενεργεια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, στοιχεια, πανελ τιμές, καταστηματα, εταιρια,photovoltaics in greece,ανεμογεννήτρια
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01812 seconds with 10 queries