Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 26-01-09, 15:33
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Οπως σου ειπε και ο φιλος chemical mac, συνεδεσε το διοξειδιο και ξεκινα συντηρητικα με 1 φυσαλιδα / δευτερολεπτο για να μην εχεις αποτομη πτωση στο ΡΗ.
Τα λιγα φυτα που φαινονται αναμεσα στις αλγες ειναι εμφανως ταλαιπωρημενα και σιγουρα δεν εχουν την δυναμη να ανταγωνιστουν τις αλγες.
Για να εχεις ικανη φυτομαζα με υγιη φυτα ,πρωτα απ ολα χρειαζεσαι κι αλλο φως.Με αλλες 2Χ15 watt θα εφτανες σχεδον μισο W/lit και θα ησουν οκ για μια μεγαλη γκαμα απο φυτα γρηγορης αναπτυξης.
Επισης εκτος απο το φως και το CO2 τα φυτα χρειαζονται και ενα πληρες προγραμμα λιπανσης, εστω κι αν αυτες οι ποσοτητες ειναι μερικες σταγονες απο καποια στοιχεια,1 φορα την εβδομαδα. Τα ΝΟ3 και ΡΟ4 καθως και το Καλιο ειναι απαραιτητα μακροστοιχεια με τα οποια τρεφονται κυριως τα φυτα. Επισης καποια μικροστοιχεια και ιχνοστοιχεια ειναι απαραιτητο να βρισκονται παροντα.
Αν κατι απο ολα αυτα απουσιαζει, τα φυτα μενουν στασιμα και οι αλγες επωφελουνται.
Προσοχη μονο με τον σιδηρο...ελαχιστες σταγονες μετα απο καθε αλλαγη, ή μονο αν δεις σημαδια ελλειψης. Καλυτερα η λιπανση με σιδηρο να γινεται με ταμπλετες στο υποστρωμα και οχι ως υγρο στην στηλη νερου οταν εχουμε προβλημα με αλγες.
Και προς το παρον, συχνες μετρησεις,συχνες αλλαγες νερου,λιγοτερο ταισμα ,σκουπα βυθου και καθαρους σωληνες φιλτρου ωστε να εχεις καλη κυκλοφορια νερου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01429 seconds with 10 queries