Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 23-01-09, 18:57
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 30-12-2004
Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Μηνύματα: 1.424
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από iliastra Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκέφτομαι να αγοράσω μια αντίστροφη όσμωση στο άμεσο μέλλον απλά θέλω να το ψάξω λίγο. Θέλω να μου προτείνετε μερικές RO. Έχω δει αυτήν εδώ η οποία φαίνεται αρκετά φτηνή
http://www.aquaristic.net/aqua-light...-7998-eur.html
θα ήθελα να μου πείτε εάν την έχει κανείς και εάν είναι καλή?? Επίσης πόσων σταδίων είναι??
Θα ήθελα, επειδή έχω διαβάσει μέσα στα forum ότι είναι καλό, να έχει και DI. Η συγκεκριμένη έχει DI και εάν δεν έχει μπορεί να δεχτεί και πώς???
Εάν κάποια στιγμή χρειαστεί ανταλλακτικά, που σίγουρα θα χρειαστεί, μπορώ να βρω εδώ στην Ελλάδα ή θα χρειαστεί ξανά παραγγελία από Γερμανία???
Επίσης όποιες άλλες RO έχετε να προτείνετε πείτε μου να τις ρίξω μια ματιά φυσικά σε λογικές τιμές (το πολύ 130 ευρώ) θα ήθελα να έχουν σύστημα ώστε να καθαρίζει η μεμβράνη εαν γίνετε.
Κάτι ακόμα που ξέχασα να το αναφέρω ειναι εαν η παραπάνω RO μπορει να κάνει Flush (καπως έτσι λέγετε τελος πάντων) για να καθαρίζει.

Να συμπληρώσω οτι τι θέλω για ενυδρείο με γλυκό νερό (το λεω εαν έχει σχέση με το DI, οπότε εαν το DI δεν είναι απαραίτητο στο γλυκο τοτε ψάχνω για RO χωρίς DI)


Ένα άλλο θέμα που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής (αφού πάρω την RO):

Έχω ένα ντεπόζιτο 500 λίτρων το οποίο δεν χρησιμοποιείτε. Σκέφτομαι να το γεμίζω νερό από την γεώτρηση και μετά με έναν κυκλοφορητή (τους κοινούς που έχουμε στα ενυδρεία) να τον συνδέσω στην RO έτσι ώστε να χρησιμοποιώ και να “καθαρίζω” το νερό από την γεώτρηση. Πιστεύετε ότι θα πετύχει η μήπως δεν θα είναι αρκετή η πίεση?? Τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να εκμεταλλευτώ το νερό από την γεώτρηση??? Υπάρχει κανά “εργαλείο” που να μεγαλώνει την πίεση του νερού από τον κυκλοφορητή???

Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις μου και το μέγεθος του κειμένου μου και σόρρυ και για το ζάλισμα που σας έκανα.

Ευχαριστώ
Ολα εξαρτωνται απο το τι ενυδρειο εχεις ...αν δεν εχεις δισκους ή θαλασσινο reef , τοτε δεν χρειαζεται το DI αφου ανεβαζει ασκοπα το κοστος αποκτησης και χρησης.

Το flush δεν ειναι καμμια επιστημη ...ολες οι μεμβρανες κανουν flush , αλλες χειροκινητα και αλλες αυτοματα.

Το θεμα με το βαρελι που λες γινεται με ειδικη booster pump 24V που μπαινει πανω στην οσμωση αλλα δεν στο συνιστω ...αν το νερο της γεωτρησης ειναι πολυ χαλια , θα θες αλλη οσμωση καθε χρονο ή σιγουρα καποιο μοντελο μεγαλο με περισσοτερα προφιλτρα.Επισης το κοστος της booster pump θα ειναι μεγαλυτερο απο την οσμωση.
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit.
-SPS/LPS Mini Reef 80 lit.
-Soft corals Mini reef 80 lit.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01713 seconds with 10 queries