Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 21-01-09, 14:37
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ξέρω ότι το υπόστρωμα αν έχει το απαιτούμενο ύψος δημιουργεί de-nitrifying βακτηρίδια που μειώνουν σε κάποιο βαθμό τα NO3.
Τα βακτήρια αυτά πραγματοποιούν επί της ουσίας το αντίστροφο του κύκλου του αζώτου και μετατρέπουν τα ΝΟ3 σε αμμωνία, την οποία στη συνέχεια "τρώνε" τα φυτά μέσω του ριζικού τους συστήματος.. Η δημιουργία, λοιπόν, αναερόβιων περιοχών στο υπόστρωμα είναι υπό αυτήν την έννοια θεμιτή, γιατί βοηθάει στη σωστή λειτουργία ενός φυτεμένου οικοσυστήματος.. Βέβαια, στις αναερόβιες περιοχές συμβαίνουν και άλλα πράγματα, μή θεμιτά, όπως η παραγωγή μεθανίου, και αυτό όμως στη συνέχεια υπάρχουν άλλα βακτήρια που με τη σειρά τους το "καταναλώνουν"..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι άλλοι κύκλοι γίνονται στο νερό πέρα του αζώτου?
Πέραν του κύκλου νιτροποίησης και απονιτροποίησης (συνήθως ξεχνάμε ότι σε ένα "ώριμο" ενυδρείο πραγματοποιείται και το 2ο μισό), έχουμε τον κύκλο του οξυγόνου, του άνθρακα, του θείου, του φωσφόρου, κ.τ.λ.

Μη ζητήσεις λεπτομέρεις, είμαι κι εγώ σε φάση "διαβάσματος"..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως για μειώσει νιτρικών μπορείς να δημιουργήσεις ένα coil denitrifier που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σαν ένα βαθύ υπόστρωμα.
Ακόμα πιο απλά, θα μπορούσε ....να βάλει φυτά!

Και πάλι όμως, οι αλλαγές νερού, δεν παύουν να είναι απαραίτητες.. Δεν είναι μόνο τα νιτρικά που πρέπει να απομακρύνονται.. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι ότι ο ίδιος ο κύκλος νιτροποίησης που πραγματοποιείται στο ενυδρείο, έχει ώς συνέπεια την μείωση του pH και την μακροπρόθεσμη "κατανάλωση" της ΚΗ.. Και εδώ, λοιπόν, χρειάζεται η αλλαγή νερού, για να συμπληρώσει τα ανθρακικά άλατα και να βοηθήσει στη διατήρηση σταθερών συνθηκών..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
απλά συμπληρώνουν τα διαφορα ιχνοστοιχεία.
Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό.. Ποια είναι τα ιχνοστοιχεία αυτά που καταναλώνονται? Δε διαφέρουν από ενυδρείο σε ενυδρείο? Υπάρχουν πράγματι κάποιες αρκετά "advanced" περιπτώσεις, που μπορεί να κάνουν αλλαγή στο (ώριμο και φυτεμένο) ενυδρείο τους κάθε 6μηνο, ή και πιο αραιά, αλλά αυτό απαιτεί τρομερά μεγάλη γνώση και εμπειρία, καθώς πρέπει να λειτουργούν τα πάντα μέσα στο ενυδρείο σε απόλυτη ισορροπία.. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δε μπορεί αυτό να αποτελέσει συμβουλή, ή προτροπή, ούτε καν για κάποιον έμπειρο, πόσο μάλλον για κάποιον αρχάριο..

Το μπλέξαμε λίγο το θέμα για το φίλο iggy, αλλά οκ, έχει αρκετό ενδιαφέρον και αυτό..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01733 seconds with 10 queries