Απαντω διοτι ειχα τα συγκεκριμενα ψαρια που ειναι και απο τα αγαπημενα μου.
Ειχα ενα ζευγαρι σε κοινωνικο 80 λιτρων και ο χαρακτηρας τους ειναι παρομοιος με των μονομαχων...πανεξυπνα,ημερα και σε κερδιζουν με την συμπεριφορα και τα χρωματα τους.
Ωστοσο ακριβως επειδη τα λατρεψα εκανα αναζητηση για πληροφοριες και εμαθα οτι πολλοι τα θεωρουν απροβλεπτα (οπως και τους μονομαχους) και καθε ατομο εχει τον δικο του χαρακτηρα. Τα δικα μου ηταν πολυ ημερα και μαλιστα ετρωγαν ξυλο απο τα Gurami, αλλα εχουν αναφερθει περιπτωσεις Paradise που απoδειχθηκαν πολυ επιθετικα, σκοτωνοντας η και βγαζοντας τα ματια αλλων συγκατοικων τους.Σε σχεση με τα χρυσοψαρα εχουν σχεδον τις ιδιες απαιτησεις νερου ως προς την θερμοκρασια ,(με την διαφορα οτι τα Paradise δεν αισθανονται ανετα πανω απο 27*C )
Σε ενα λινκ που μπορεσα να βρω αναφορα για συγκατοικηση με χρυσοψαρα λεει οτι δεν συστηνεται..
http://www.fishdeals.com/anabantids/paradisefish/
Απο την δικη μου εμπειρια προτεινω να τα παρακολουθεις και αν δεις οτι δεν προκυπτει προβλημα επιθετικοτητας να τους δωσεις μια ευκαιρια να μεινουν στο ενυδρειο σου.
Tο επιστημονικο τους ονομα ειναι Macropodus opercularis αν θες να κανεις αναζητηση για πληροφοριες.