λοιπον παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας....τα tetra που λεω ειναι τα Neon (ετσι μου φαινονται λεγονται)...
χρειαζονται μαλακο νερο οσο για τα guppy πιστευα οτι θα ειχα προβλημα με τις γεννες γιατι ξερω οτι γεννανε πολυ συχνα οποτε καποια στιγμη θα ειχα προβλημα με το χωρο (που θα τον εχω καποια στιγμη), φυσικα μπορω να τα χαριζω οπως ειπατε σε αλλα ατομα ή σε πετ-σοπ (αν κ σε αυτους τους μ@#$2ς θα προτιμουσα να τα πουλαω

)) τοσα μας κλεβουν)
δυσκολο να σου δωσει χρηματα το πετ σοπ αλλα καμια φορα τα ανταλλασουν με κατι αλλο...
το χαλικι μου δεν πρεπει να ειναι ασβεστολιθ. γιατι το πηρα απο ενυδρειακο καταστημα (αλλα ποτε δεν ξερεις)...
τα ενυδρειακα καταστηματα πουλανε και ασβεστολιθικα και μη....δεν ειναι κακο να ειναι ασβεστολιθικο αν εχεις τα καταλληλα ψαρια...καποια ψαρια το προτιμανε οποτε το οτι το πηρες απο πετσοπ δε λεει κατι...θα παρεις λιγο χαλικακι και θα το ξεπλυνεις και θα το στεγνωσεις...θα ριξεις λιγο ακουαφορτε...αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο..αν οχι δεν ειναι...
φιλε τι νερο εχω στην περιοχη μου δεν ξερω....και δεν ξερω τις διακυμανσεις τις σκληροτητας για να κανω τεστ kh και gh για να σου πω...αν υπαρχει καποιο site στειλτο μου γιατι καλο θα ειναι να ξερω και γω για το νερο που πινω
θα προμηθευτεις τεστακια για να μετρησεις...διαβασε εδω www.tsamisaquarium.gr εχει πολλες κατηγοριες αναμεσα σε αυτες και για τη σκληροτητα..θα σε βοηθησει σε πολλα επομενα βηματα σου...με λιγα λογια.."ξεκοκκαλισε το"..
επισης τι εννοειτε οταν λετε υβριδισμος ακριβως????
2 ειδη συγγενικα μπορουν να δημιρουργησουν απογονους-υβριδια που δεν ανηκουν ουτε στο ενα ουτε στο αλλο ειδος...π.χ. το μουλαρι ειναι υβριδιο ονου και αλογου...αυτο αλλοιωνει τα χαρακτηριστικα του καθε ειδους και αποφευγουμε να δημιουργουνται υβριδια στα ενυδρεια μας και ποση ποσοτητα αλατιου χρειαζετε να ριχνω???
στο σαιτ που σου εδωσα διαβασε για το αλατι στο ενυδρειο....οχι σαν θεραπευτικο μεσο αλλα σαν μονιμη παρουσια στο ενυδρειο για τα ειδη που τους αρεσει...