τζαμπα ο κοπος!Μια ωρα δρομος για το ποιο κοντινο pet shop και τελικα δεν αγορασα τιποτε.Πηγα ειπα στον υπευθυνο του pet shop πως καπου καναμε λαθος και μου εδωσε ασβεστολιθικο χαλικι και μου ειπε οτι εγω κανω λαθος και το χαλικι ειναι ουδετερο.Πως οτι εχει στο καταστημα δεν ειναι ασβεστολιθικο.
Τελικα το περιεργο ηταν οτι ενω μιλουσαμε και προσπαθουσε να με πεισει οτι ειμαι εντελως λαθος και να κρατησω το χαλικι,οταν τελικα του αποκαλυψα οτι εγω ειχα παει με σκοπο να αλλαξω ολο το βυθο αλλαξε αποψη και μου προτεινε να βάλω λαβα που ειναι ποιο ουδετερη και να μην βάλω αμμο γιατι θα μπουκωσει το φιλτρο.Βεβαια μετα απο αυτην την σταση αλλαξα και εγω και η απαντηση μου στην προταση για λαβα(μου το ειπε αρκετες φορες!!!) ηταν καθετη.
Θα κανω μια ερωτηση που θεωρω δεδομενη την απαντηση της,αλλα ανθρωποι ειμαστε και ισως κανω λαθος.Οταν κανουμε το τεστ με το aquaforte αν αφρισει το χαλικι ειναι ασβεστολιθικο η οχι?
Και για να μην λεμε μονο τα ασχημα της υποθεσης,αμεσως μετα πηγα σε ενα αλλο pet shop και το παλικαρι που δουλευε εκει ηταν πολυ ενταξει απενατι μου.
Του ζητησα αμμο μη ασβεστολιθικη και πριν μου πουλησει οτιδηποτε με ρωτησε για το ενυδρειο, τι ψαρια εχω μεσα,αν βάλω φυτα και τι φυτα κοκ.
Οταν του ειπα για φυτα μου προτεινε να βάλω υποστρωμα και ενα χαλικι αρκετα ψιλο γιατι με την αμμο ισως εχω προβλημα με τα φυτα (Δεν ειναι σταθερα,εχω προβλημα καθαρισμου αν περασει καποιο υποστρωμα στην επιφανεια κοκ).Παρολα αυτα μου ειπε πως η επιλογη ειναι δικη μου και αν θελω αμμο θα μου δωσει αμμο.Ετσι δεν αγορασα τιποτε μεχρι να αποφασισω.
Ελπιζω να μην σας κουρασα!!!!!!
-------------------------
Α! κατι που ξεχασα.
Μπορει να μπει μονο αμμος η χρειαζεται και υποστρωμα για τα φυτα?
Και αν μπει σκετη αμμος τι προβληματα μπορει να εχω?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thgparas : 14-01-09 στις 00:02
Αιτία: Automerged Doublepost
|