Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976
3.Αλλα αφου δεν εχω μηχανισμό CO2 δεν μπορώ να επέμβω καθολου σε αυτο τον τομέα και απλα αναβω καμια 10αρια ωρες την μερα το φως και παρακολουθω τα φυτά αν αυτά δειχνουν καλά τοτε τα πραγματα ειναι ευκολα αν ομως οχι , ειδα και το αρθρο με τo μπουκαλι αλλα και τον πίνακα ph-kh μηπως ομως να αγορασω καμια συσκευη παραγωγης (35 ευρω μου εδειξαν μια να ειμαι πιο ανετος??)
|
Διοξείδιο του άνθρακα υπάρχει ούτως ή άλλως στο νερό, και κάλλιστα μπορείς να φτιάξεις ένα επιτυχημένο φυτεμένο (με εύκολα φυτά) χωρίς παροχή διοξειδίου.. Σίγουρα όμως προσθέτοντας διοξείδιο θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα..
Εγώ, σε ίδιου μεγέθους ενυδρείο είχα πάρει το σύστημα της nutrafin (πρακτικά ένα έτοιμο DIY όπως λέει και ο Πάνος, το οποίο όμως έχει και μία σκαλίτσα διάχυσης), με 20-25ευρώ.. Αυτό είχε μέσα φακελλάκια με ζάχαρη και μαγιά, τα οποία κάνουν γύρω στα 5 ευρώ.. Οπότε, αντί να παίρνω φακελλάκια, έβαζα ζάχαρη και μαγιά από το super market, που είναι μακράν φθηνότερα.. Στη συνέχεια, άλλαξα το μικρό δοχείο της συσκευασίας με μπουκάλι coca cola (για μεγαλύτερη διάρκεια), και στη συνέχεια έβαλα και 2ο μπουκάλι coca cola (για μεγαλύτερη παροχή), κρατώντας τη σκαλίτσα διάχυσης..
Αν βαριέσαι να φτιάξεις το κόλπο με το μπουκάλι μπορείς να το πάρεις όλο το πακέτο.. Αλλιώς, μπορείς να πάρεις μόνο τη σκαλίτσα διάχυσης, και να χρησιμοποιήσεις μπουκάλι coca-cola.. Απέφυγε πάντως συστήματα με έτοιμα δοχειάκια όπως το BioCO2 της JBL ή το Bio-Line της Dennerle, καθώς σε αυτά θα πρέπει κάθε φορά να αγοράζεις ανταλλακτικό δοχείο, και δε συμφέρει.. Στο τέλος θα πληρώσεις περισσότερα και από πλήρες σύστημα με μπουκάλα!