Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #47  
Παλιά 12-01-09, 20:11
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Σπύρο, μία παρατήρηση:

Βλέπω ότι επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος που έκανες και παλιότερα..

Χάνεσαι μέσα στα σχέδιά σου, πηδάς από τη μια ιδέα στην άλλη, μπλέκεις το σημερινό ενυδρείο με αυτό που θα φτιάξεις σε 4-5 μήνες, και τα έχεις κάνει ολίγον τι μπάχαλο μέσα στο κεφάλι σου..

Να κάνω μία πρόταση?

Ξέχνα τα μελλοντικά σου σχέδια.. Ξέχνα τα ενυδρεία που θα αγοράσεις.. Ξέχνα τα ψάρια που ενδεχομένως μελλοντικά θα μετακομίσουν.. Πάρε τη βάση του, βάλτο στη θέση που το θέλεις, βρες και φίλτρο/θερμοστάτη και κάτσε και χάζεψέ το.. Κλείσε και τα μάτια σου, και φαντάσου τι θα ήθελες να έχει μέσα.. Τώρα, έτσι όπως είναι, ανεξάρτητα των μελλοντικών πλάνων..

Το θέλεις φυτεμένο? Το θέλεις βραχώδες? Έχεις κάποιο συγκεκριμένο ψάρι στο μυαλό σου? Βάλε το κατάλληλο υπόστρωμα, και ξεκίνα..

Μην μπλέκεις το κεφάλι σου με σκέψεις του τύπου "να μήν το κάνω φυτεμένο, γιατί σε 5 μήνες θα πάρω ένα 1200άρι, και θα κάνω φυτεμένο το 1200άρι".. Το να "μετακομίσεις" ένα ενυδρείο κάποια στιγμή στο μέλλον δεν είναι και τίποτα το δύσκολο.. Μιας μέρας δουλειά είναι..

Και μή σκέφτεσαι π.χ. τους κυκλοφορητές, ή την αντίστροφη όσμωση, ή τις λάμπες, ή τα ανεμιστηράκια.. Ξεκίνα όπως είναι τώρα.. Βάλτο να δουλεύει, κάνε το στρώσιμό σου, βάλε και τα ψάρια, και όλα τα υπόλοιπα (π.χ. πρόσθετος φωτισμός, ψύξη, πρόσθετη κυκλοφορία, διόρθωση παραμέτρων νερού, κ.τ.λ.) θα τα βρεις στην πορεία..

Κοινώς, βάλε ένα στόχο που να ανήκει στο σήμερα, ανεξάρτητα του τι θα κάνεις ενδεχομένως αύριο, και ξεκίνα την υλοποίησή του!
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01480 seconds with 10 queries