Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM
Να ανοίγει π.χ. όταν πέφτει το ΡΗ ? χμμ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
|
Όταν ανεβαίνει το pH εννοείς..
Δε νομίζω πάντως ότι κερδίζεις κάτι.. Το να έχεις τύρφη στο φίλτρο, σημαίνει ότι στις αλλαγές βάζεις πιο αλκαλικό νερό, και με το χρόνο η τύρφη σου κατεβάζει το pH, μέχρι να ξανακάνεις αλλαγή νερού και να το ξανανεβάσεις.. Αν δε σου το κατεβάζει αρκετά, αλλάζεις τη (μισή) τύρφη..
Αυτό που θα κέρδιζες ενδεχομένως με έναν controller είναι να "σταματάει" αυτήν την κάθοδο του pH σε κάποια συγκεκριμένη τιμή.. Οπότε και θα μπορούσες ας πούμε να βάλεις περισσότερη τύρφη.. Ή να καθυστερήσεις την αλλαγή.. Το σκαμπανεύασμα δε νομίζω ότι το γλιτώνεις..
Παρά μόνο αν κάνεις την προετοιμασία του νερού με τύρφη χωριστά.. Οπότε στο ενυδρείο σου δεν έχεις σκαμπανεύασμα.. Άρα, τότε, θα έβαζες τον controller στο δοχείο προετοιμασίας, για να δουλέψει η τύρφη τόσο όσο χρειάζεσαι.. Και αυτό όμως δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο, καθώς μετά από λίγες αλλαγές, μπορείς να ξέρεις τη ρουτίνα σου, και να ρυθμίσεις έτσι την ποσότητα τύρφης στο βαρέλι προετοιμασίας, ώστε στο διάστημα που ετοιμάζεις το νερό, να παίρνεις το pH που θέλεις..