Εκανα μετρηση και εβγαλε GH=17!!! το νερο της βρυσης.πηγα να ξανακανω το τεστ αλλα το υγρο τελειωσε....εκανα και σε εμφιαλομενα μηπως και εχανε το τεστ αλλα το αποτελεσμα ηταν ιδιο με αυτο που εχει το μπουκαλι.Υπαρχει περιπτωση να πεσει η σκληροτητα του νερου σε μια περιοχη αποτομα?μαλλον οχι,το θεμα ειναι πως εκτοσ απο το υποστρωμα το χαλικι και τα ξυλα με τα φυτα δεν εχω κατι αλλο στο ενυδρειο,οπως μια πετρα που μπορει να ανεβάσει την σκληροτητα.Οποτε εχουμε 2 συμπερασματα!
1ον Κατα 90% φταιει το χαλικι....Γιατι το 20 ειναι τιμη μετα την τυρφη αρχικα ειχα 27!!!
2ον Τελος και αυτο το pet shop,αντε να δουμε με ποιον μαγαζατορα θα συνεννοηθουμε τελικα!!!!!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpampis 1969
Απο οτι βλεπω και μια και εγω εχω το ELITE 1000 πρεπει να αλλαξεις τις λαμπες σου γιατι αυτες ειναι για θαλασσινο.
|
Γεια σου Πατριδα,
Το ξερω σε λιγο θα κατεβω να αγορασω 2 Gro-lux kai μια aquarelle.Δεν προλαβα μεχρι σημερα....
Με απογοητευση σας λεω πως μολις εκανα το τεστ με aquaforte και το χαλικι μου αφρισε.Ειμαι για νεο βυθο,μα πως ειναι δυνατον να μου εδωσε ασβαστολιθικο χαλικι ενω ηξερε τι επερνα και γιατι,του δηλωσα θελω ενα Set-up μονο με σκαλαρια....
Θα βάλω αμμο τελικα γιατι και Α/Ο να βάλω παλι θα μου ανεβάζει την σκληρότητα.
Τελικα εκανα μια αλλαγη με 40 λιτρα απιονισμενο και 20 λιτρα ενφιαλώμενο....
Οταν μπω στην διαδικασια (μαλλον συντομα) για αλλαγη του βυθου με αμμο να παρω σκουροχρομη η ασπρη?Το ρωταω αυτο γιατι πρεπει να βάλω καποιο υπόστρωμα και ταμπλετες για τα φυτα και αν πάρω ασπρη αμμο μαλλον θα γινει χαμος αν παω καποια στιγμη να φυτεψω η να κλαδεψω.....
και τωρα τα δυσκολα....πως το κανω ολο αυτο?Αντε τα φυτα τα βάζω σε κουβά.
τα σκαλαρια?και αυτα σε κουβα?δεν πρεπει να καθαρισει το νερο μεχρι να ξαναμπουν μεσα?
Επειδη μακρηγορώ με τα post μου θα κανω αλλο ενα για βοηθεια να μου πειτε τι φυτα εχω μεσα....
Σας ευχαριστω για καθε σας βοηθεια....
Ξεχασα!!!Πανω στην ταραχη μου με το βυθο ξεχασα να σας πω.Παρηγγειλα 2 Gro-lux sylvania 30w γιατι δεν την ειχε εκει και μια osram λευκη (Δεν θυμαμαι ακριβω πως μου την ειπε....) 6000k.ειναι οκ η να παρω κατι αλλο?
Και κατι αλλο,θα βάλω αμμο αλλα οχι με το σκεπτικο να μην παρω Α/Ο....
Α/Ο θα αγορασω σιγουρα....απλα το λεω να μην παρεξηγηθω!!!!