Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-01-09, 17:27
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Βοήθεια : Ασπρα στίγματα σε zebra danio

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 180λ, 100χ40χ50
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2μήνες

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 13/11/08
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 5 zebra danio
, 8 melanotaenia praecox, 2 SAE
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 5 apple snails, 5 amano shrimp
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25C
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: Μέχρι πριν 5-6 μέρες έκανα 25% αλλαγή εβδομαδιαία. Εδώ και 6 μέρες αλλάζω 10% ανά 2 μέρες γιατί είχα ρίξει αλάτι 0,3%, και τώρα κατεβάζω "απαλά" την αλατότητα.
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 3 μέρες
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 την ημέρα, τετραμιν, σπιρουλίνα. 1 μέρα τη βδομάδα αρακάς, 1 μέρα τη βδομάδα νηστικά.

11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
pH: 7.4
KH: 11
GH: 14
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):10
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
Ναι, API.
ΣΤΙΚΣ: -
Ηλεκτρονική: -
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 zebra danio

2. ΔΕΡΜΑ: 2 άσπρα στίγματα στο πλάι της κεφαλής, στην περιοχή ανάμεσα στο μάτι και το άνοιγμα του βράγχιου.
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: απομονώνεται από τα άλλα ψάρια, και κόβει βόλτες σε μια μικρή περιοχή στην μπροστά γωνία του ενυδρείου, στη μεσαία-προς-άνω ζώνη.
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): Δεν μπόρεσα να τα παρατηρήσω τις τελευταίες 2-3 μέρες.
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογική
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Δεν τρώει
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Η όρεξη και η "μοναχικότητα" εμφανίστηκαν πριν 3 μέρες. Τα 2 ασπρα στίγματα τα παρατήρησα σήμερα.
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καμμία για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά είχα βάλει αλάτι 0,3% σε όλο το ενυδρείο για 3 εβδομάδες, λόγω υποψίας dropsy σε μια μελανοταινία και ένα άλλο danio. Εδώ και μερικές μέρες κάνω μικρές/συχνότερες αλλαγές για να κατεβάσω την αλατότητα.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. Στη φωτογραφία έχω βάλει σε κόκκινο κύκλο τα 2 σημεία με τα στίγματα. Δεν φαίνεται πολύ καλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ξεκάθαρα και καλά σχηματισμένα, σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας.
Τι λέτε να είναι ρε παιδιά; Μου φαίνεται για ick, αλλά μου φαίνεται περίεργο γιατί για 3 εβδομάδες είχα 0,3% αλάτι λόγω υποψίας άλλης ασθένειας σε άλλα ψάρια (τελικά εκείνα είναι/ήταν καλά). Τώρα που _κατεβάζω_ την αλατότητα βρήκε να εμφανιστεί το ιck? Λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει (πρώτη φορά εμφανίζεται στο ενυδρείο μου).

2. Σκέφτομαι να βάλω το ψάρι σε καραντίνα αμέσως. Σωστά; Η πρέπει να κάνω θεραπεία σε όλο το ενυδρείο;

3. Τι είναι προτιμότερο, να κάνω θεραπεία με melafix ή αλάτι; Η τίποτα πιό βαρύ;
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  sifh.jpg
Εμφανίσεις:  296
Μέγεθος:  25,0 KB  
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01910 seconds with 11 queries