Θέμα: Νεα Αρχη...
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-12-08, 09:37
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thgparas Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Καλησπέρα....Στο βαρέλι απλα μπορω να την εχω μεσα?δεν χρειαζεται και καποιος κυκλοφοριτης να κανει καλυτερη κυκλοφορια μεσα στο νερο?
2. Σκεφτικα να αγορασω ενα δευτερο εξωτερικο φιλτρο να βαλω μεσα ενα μεγαλο μερος απο τυρφη.
3. Αν και μετραω σκληροτητες με sticks (Αυριο μαλλον θα αγορασω υγρα τεστ)οι σκληροτητες ειναι πολυ μεγαλες.Kh=15 και Gh >21.
4. Πλεον εχω μπει στην διαδικασια να σκεφτω και για Α/Ο αλλα δεν ξερω τι κοστος εχει.Οχι μονο η αγορα του αλλα και η αντικατασταση των φιλτρων του.
5. και κατι τελευταιο,την τυρφη την εχω βάλει σε τουλι.κανει(ειναι ακομα στο ντουλαπι δεν την εχω βάλει πουθενα.) εκει κανει η να την βάλω καπου αλλου οπως ενυδρειακη καλτσα?
1. Εννοειται, και οχι απλα κυκλοφηρητης, οπως ειπα πιο πανω πρεπει το νερο να "περναει" μεσα απο την τυρφη, δλδ χρειαζεται καποιο φιλτρο ειτε εσωτερικο στο βαρελι, ειτε εξωτερικο, ειτε diy (ιδιοκατασκευη) με κυκλοφορητη.
2. Αν προβεις σε αγορα φιλτρου για το ενυδρειο, ειδικα για χρηση της τυρφης, θα προτεινα ενα μικρο φιλτρο (πχ eheim 2211) αποκλειστικα μονο για την τυρφη με καποια σφουγγαρια μονο για μηχανικο φιλτραρισμα.
Θα το μετανοιωσεις στην πορεια αν βαλεις την τυρφη στο κυριως φιλτρο σου, γιατι θα αναγκαζεσαι να το ανοιγεις συχνα για την αλλαγη της τυρφης και οταν στρωσει το ενυδρειο σου και με ενα καταλληλο προφιλτρο, το ανοιγμα του φιλτρου θα ειναι περιττο, χρονοβορο και κακο για την βιολογια και το ιδιο το φιλτρο.
Αλλα αν εχεις τυρφη στο ενυδρειο πρεπει να προετοιμαζεις υποχρεωτικα και στο βαρελι με τυρφη (οποτε χρειαζεσαι και 2ο φιλτρο) αφου το νερο της αλλαγης πρεπει να ειναι ιδια ποιοτητας με του ενυδρειου.
Με λιγα λογια, ειναι προτιμοτερο να δουλευεται το νερο του βαρελιου με τυρφη, παρα του ενυδρειου.
3. Και καλα θα κανεις. Απεφυγε τα τεστ της sera και προτιμησε τα τεστ της APi.
4. Αν κινηθεις σε αγορα απο ιντερνετ θα γλυτωσεις πολλα χρηματα.
Παραδειγμα Ελλαδα, πηγα για προφιλτρο και το ειχαν 27€ !!!!!!
Οι οσμωσεις στο νετ ξεκινανε απο 60€. (μια mobile 3 σταδιων κομπλε με μεταφορικα).
σημ: αν δεν εχεις αρκετη πιεση στη βρυση σου ή πας σε μεγαλης αποδοσης ΑΟ (πανω απο 100 GPD (γαλλονια την ημερα) πρεπει να παρεις και ειδικη αντλια. http://stores.ebay.co.uk/moses-water...aveZSaveQQtZkm
Τα προφιλτρα απο 5,5€ το ενα. (αν τα παρεις μαζι ολα θα γλυτωσεις εξτρα μεταφορικα)
Aλλαζονται (αναλογα) καθε 10000 λιτρα, για φουλ χρηση της ΑΟ καθε 6 μηνες.
σημ: τα προφιλτρα δεν ειναι ολα ιδια για ολες τις οσμωσεις, πρεπει να παρεις τα καταλληλα.
Η μεμβρανη απο 40€. (αλλαζεται οταν αρχισει το TDS meter και δεχνει συνεχεια ανεβασμενες τιμες)
5. Οχι, δεν κανει. Το τουλι ειναι για βιολογικα υλικα (πχ siporax, substrat)
Θα την βαζεις σε "καλτσα" ειτε ενυδρειακη ειτε γυναικεια αλλα αχρησιμοποιητη. Τα χρηματα ομως ειναι ιδια οποτε προτιμησε μια ενυδρειακη.
Εγω χρησιμοποιω αυτη http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/10656

Page generated in 0,01842 seconds with 10 queries