Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #24  
Παλιά 29-12-08, 20:15
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν νομιζω οτι γινεται να παγωσει η κινηση χωρις φλας, αφου με μεγαλη ταχυτητα κλειστρου δεν προλαβαινει να περασει αρκετο φως και βγαινουν σκοτεινες. Δεν φοβουνται καθολου τα ψαρακια και ολο μπροστα στο τζαμι ειναι.
Οι γαριδες ειναι το πιο δυσκολο θεμα τελικα, ενω τραβηξα γυρω στις 30 στασεις καμια δεν αξιζει. Με φλας χανεται το βαθος και γινονται ψυχρα τα χρωματα. Χωρις φλας παλι βγαινουν θολες και σκοτεινες.
Κατ'αρχήν να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Βασίλη που αντί για ελαφάκι σου έφερε την SLR και θα έχουμε τώρα τακτικό φωτορεπορτάζ και οφθαλμόλουτρο από το ενυδρείο σου!

Μεγιές Αλέξανδρε! Δεν έχω "παίξει" ποτέ με SLR, αλλά από κουβέντες με φίλους, και από λίγο διάβασμα που είχα ρίξει σε θέματα οπτικής (κάπου είχα ένα λίνκ, είναι πολύ ενδιαφέρον, αν το βρω θα σου στείλω), θέλει αρκετούς πειραματισμούς για να καταφέρεις να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες..

Κατ'αρχήν, είναι απίθανο το εφέ με το μικρό βάθος πεδίου (να βλέπεις τον ένα αρλεκίνο σωστά εστιασμένο, και το διπλανό του θολό)..

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ταχύτητα κλείστρου, μπορείς να προσαρμόσεις αντίστοιχα το διάφραγμα (το κλάσμα του F).. Μικρή ταχύτητα, άρα λίγος χρόνος για να περάσει το φως, θα πρέπει να συνδυάζεται και με μεγάλο διάφραγμα, έτσι ώστε να μπει αρκετό φως και να αποτυπωθεί η πληροφορία.. Συνήθως αυτές οι μηχανές έχουν μία επιλογή που λέει "frame based" και "aperture based" (αν τα θυμάμαι καλά), όπου μπορείς να ρυθμίσεις αντίστοιχα το διάφραγμα ή το κλείστρο και να ρυθμιστεί αυτόματα βάσει της φωτεινότητας το δεύτερο από τα δύο.. Πιθανώς να τα έχεις και τα δύο σε full manual, γι'αυτό σου βγαίνουν σκοτεινές..

Τέλος, μπορείς να μειώσεις τη φωτεινότητα του φλας (αν σου φαίνεται υπερβολική) κολλώντας μπροστά ένα λευκό σελοτέιπ..

Καλό διάβασμα (θέλει μπόλικο) και καλές φωτογραφίσεις!
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01531 seconds with 10 queries