Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Καλως ηρθες
Δυσκολα μας βαζεις, θα σε στεναχωρησω.
Σκαλαρια, πλεκο, φευγουν (επιστρεφουν στο πετ-χαριζονται-πωλουνται-αγοραζεις αλλα ενυδρεια καταλληλα) λογω μεγεθους ενυδρειου.
Κριμπ ισως, αν ειναι μονα τους και ειναι αρσενικο-θηκυκο.
Τιγρακια κι αυτα θελουν 100 λιτρα μινιμουμ και μεγαλυτερη ομαδα απο 7-8.
Το ιδιο και τα τετρα, ειναι κοπαδοψαρα, θελουν να ειναι σε ομαδα 8+
Το ραμ ειναι ξεκαρφωτο μονο του (δλδ πρεπει να "στησεις" το ενυδρειο "πανω" του, και μαζι με ενα θυληκο).
Και τα γκαπι ειναι ζωοτοκα και θελουν λιγο πιο σκληρο νερο απο τα αλλα.
Στη θεση σου θα κρατουσα τα γκαπι και θα εβαζα 1-2 σαλιγγαρια applesnail μεχρι να αποκτησω τις καταλληλες γνωσεις, δεξιοτητες και εξοπλισμο για πιο δυσκολα ψαρια.
Ερωτησεις:
1. Ειναι στρωμενο το ενυδρειο?
2. Εχεις κανει μετρησεις ΝΗ3, ΝΟ2,ΝΟ3?
3. Απο τιμες gH, kH, pH?
4. Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου, σε τι ποσοστο επι του συνολικου ογκου νερου και τι θερμοκρασιας?
5. Με τι νερο καθαριζεις το φιλτρο σου?
6. Εχεις διαβασει αυτα?
Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία)
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος?
Καλη συνεχεια. οτι θελεις ρωτα.
|
Τα kribensis είναι ζευγάρι και η θυληκιά είναι φουσκωμένει και σκάβει συνέχεια στην άμμο (α ξέχασα να αναφέρω οτί κάτω το ενυδρείο έχει λευκή άμμο) προσπαθόντας να χωθεί κάπου.
1.Το νερό δεν ξέρω αν είναι στρωμμένο στην αρχή μου είχαν πει και είχα βάλει κάτι χρυσόψαρα μέσα (απάνθρωπο όπως διάβασα πριν λίγες μέρες εδώ) τα οποία μετά μετακόμησαν σε γυάλα μόνα τους.
2.3. Τιμές νερού δεν ξέρω δεν έχω μετρίσει ποτέ αλλά σκέφτομαι να πάω το απογευμα να πάρω εξοπλησμό για να το κάνω και αυτό μηπως είναι ευκολο να μου πείτε τι πρέπει να πάρω;
4. Νερό αλλάζω μια φορά το μήνα 20 λίτρα και έχω δευτερο θερμαντικό σώμα και προσπαθώ να το φτάσω όσο πιο κοντά μπορω στους 26 βαθμους κελσίου που είναι η θερμοκρασία που έχω στο ενυδρείο.
5. το φίλτρο δεν το έχω καθαρίσει ακόμα (είναι με σφουγγάρια αυτό που είχε το ενυδρείο μέσα όταν το αγόρασα.).
6. μόνο τον κύκλο του αζώτου δεν έχω διαβάσει θα το κάνω το βράδυ γιατί τώρα δεν προλαβαίνω.
Ευχαριστώ
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven
Καλως ηρθες φιλε μας!
Εχεις ξεκινησει οπως πολλοι απο εμας καποτε, κανοντας το λαθος να θελεις λιγο απ ολα τα ψαρακια που ειδες και σου αρεσαν. Ελα ομως που αυτο δεν γινεται παντοτε και τα ψρια που μας αρεσουν δεν μπορουν να συμβιωσουν ολα μαζι σε ενα ενυδρειο.
Οι λογοι ειναι κυριως οι εξης :
1. Το ενυδρειο μας ειναι μικρο για καποια ειδη που τα αγοραζουμε μικρα αλλα αυτα μεγαλωνουν και δεν ειναι καταλληλα για μικρα ενυδρεια. Αυτο συμβαινει τωρα με τα Σκαλαρια και τους Πλεκοστομους που εχεις.
2.Εχουν διαφορετικες απαιτησεις νερου. Τα ζωοτοκα πχ οπως τα Γκαπι θελουν σκληρο νερο και υψηλο ΡΗ . Αντιθετως τα Ramirezi , τα Tetra και τα Σκαλαρια θελουν μαλακο εως πολυ μαλακο νερο και χαμηλο ΡΗ
3.Ειναι επιθετικα και ενδεχεται το ενα ειδος να εξοντωσει το αλλο, οπως στην περιπτωση σου τα Kribensis με τα Ramirezi.
Οσο για τα φυτα, μπορεις να διαλεξεις ευκολα ειδη και να κανεις ενα πυκνοφυτεμενο ενυδρειο χωρις CO2, λιπασματα και υποστρωμα.
|
εχω δει κάποια ενυδρεία με φυτά και είναι απίστευτα όμορφα αρχικά δεν ήθελα να βάλω φυτά στο ενυδρείο γιτι τα θεωρούσα μπέλα αλλά στην συνέχεια κατέλληξα οτι μου αρέσουν πολύκαι θέλω και το δικό μου ενυδρείο να έχει φυτά. αν σου είναι ευκολο να μου πεις κανένα link για να δω καμια φώτο από τα φυτα που μπορώ να βάλω χωρις εγκατάσταση co2 ή πες μου τα ονοματα για να κάνω αναζήτηση στο internet.