Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 22-12-08, 04:21
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Δε χρειαζονται καν συζητηση τα περι προσωπικης εμπνευσης, ειναι δεδομενα..

Απο την αλλη ομως, υπαρχουν καποια στοιχεια, ας τα ονομασουμε κανονες (αν και δεν ειναι κανονες, δε σε δεσμευουν καπου), που νομιζω οτι με καποιο παραξενο τροπο επηρρεαζουν σημαντικα το ποσο "αρμονικο" μας φαινεται κατι.. Συνηθως, ακομα και την προσωπικη μας αισθητικη αν ακολουθησουμε, καταληγουμε να τηρουμε τους ιδιους ακριβως κανονες.. Καθε φορα που βλεπω καποιο ενυδρειο που μ'αρεσει, προσπαθω να βρω τι ακριβως ειναι αυτο που κανει τη διαφορα, και καταληγω σε παρομοια πραγματα..

Στην προκειμενη, θα συμφωνησω με το νικο, κι εμενα το δευτερο μου αρεσει περισσοτερο.. Και νομιζω οτι ο βασικος λογος ειναι τα σχηματα και οι γωνιες.. Ο τυπος εχει χρησιμοποιησει δυο κλισεις, μια απο κατω αριστερα προς τα πανω δεξια, και μια απο κατω δεξια προς τα πανω αριστερα, οχι κατ'αναγκη ιδιες, αλλα τις διατηρει σε ολους τους βραχους.. Εσυ θα μπορεις ισως να παιξεις και με μια τριτη κλιση, σε ο,τι εχει να κανει με το βαθος..

Φαινεται λοιπον, ο,τι με αυτες τις γραμμες, παει και σχηματιζει δυο νοητα τριγωνα, ισως κρυβονται και αλλα, μικροτερα, ειναι σιγουρο ομως οτι αυτα δινουν μια αισθηση αρμονιας.. Και παει και τοποθετει ειτε μεγαλους βραχους ειτε τα κεντρα των τριγωνων η τις γωνιες τους, χαρακτηριστικα εν πασει περιπτωσει σημεια, στις "χρυσες τομες", ακολουθωντας τους κανονες των τριτων και κατα μηκος, αλλα και καθ'υψος..

Ειναι μερικα χαρακτηριστικα, σιγουρα υπαρχουν κι αλλα, π.χ. Ο μονος αριθμος βραχων που λενε οτι ειναι καλο να χρησιμοποιουνται.. Ειναι "κανονες" που φαινεται πως υπαρχουν και στη φυση, και που οταν τους συνδυαζουμε με τη δικη μας φαντασια, οδηγουν σε πολυ ομορφα αποτελεσματα.. Αν επι τη ευκαιρια εχεις διαβασει κατι σχετικο, η αν βρηκες καποιο καλο λινκ καθως εψαχνες για τετοια ενυδρεια, θα ηταν πολυ ενδιαφερον να το δουμε..

Ευχες δεν κανω, ειναι δεδομενο οτι απαξ και ξεκινησεις, σε λιγο καιρο θα κοιταμε τις οθονες μας με ανοιχτο το στομα, και τριβοντας τα ματια μας!
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,13046 seconds with 10 queries