Στο δικό μου ενυδρείο, με 50 περίπου καθαρά λίτρα, με μικρή ανατάραξη της επιφάνειας και με μπόλικα φυτά, έχω 40-50 φυσ/λεπτό, με κεραμικό διαχυτάκι, με τις οποίες μου προκύπτει CO2 ίσο με περίπου 30ppm..
Γενικά, με ΚΗ=11, θα πρέπει να ρυθμίσεις τις φυσαλίδες έτσι ώστε να μετράς pH=7 έως 7.2 (ώστε σύμφωνα με το πινακάκι αυτό εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
να έχεις τη σωστή ποσότητα διοξειδίου)..
Προσοχή τις πρώτες μέρες, μπορεί να σου αποσταθεροποιηθεί η παροχή, θέλει λίγο καιρό μέχρι να τη ρυθμίσεις σωστά.. Επίσης, παρατήρηση στα ψάρια, αν τα δεις στην επιφάνεια να ψάχνουν για οξυγόνο, σημαίνει ότι το CO2 είναι υπερβολικό, είτε το μειώνεις, είτε αυξάνεις την ανατάραξη της επιφάνειας..
Τέλος, για τη διάχυση.. Η είσοδος του φίλτρου είναι καλύτερη από την έξοδο του φίλτρου, καθώς αναγκάζεται το διοξείδιο να περάσει μέσα από τα υλικά και να διαχυθεί πλήρως στο νερό.. Βέβαια, μπορεί έτσι να σου "ξενερίζει" κατά διαστήματα το φίλτρο..
Αν όμως έχεις την παροχή στην είσοδο του φίλτρου, θα είναι αδύνατο να μετράς φυσαλίδες.. Άρα, θα θελήσεις μετρητή φυσαλίδων.. Γιατί δεν παίρνεις λοιπόν μία σκαλίτσα (π.χ. hagen) που είναι και μικρή σε όγκο, και πολύ καλή για τα λίτρα σου, και μπορείς μέσω αυτής να μετράς και τις φυσαλίδες ανά λεπτό?