δυστηχως ναι γιατι πρεπει να φυγει ολο το νερο για να αλλαξεις το υποστρωμα και να βαλεις αλλο χαλικι η αμμο απα πανω το οποιο δεν θα εχει βακτηριδια οποτε αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αυτο που εκανα και εγω οταν ειχα αλλαξει ολο το setup πηγα στο praktiker και πηρα ενα μεγαλο πλαστικο κουβα 60 λιτρων εβγαλα ολο το φιλτρο ετσι πωσ ηταν και το εβαλα στον κουβα με το νερο του ενυδρειο που εβγαλα για να μην χασω την βιολογια του φιλτρου γιατι αμα μεινει χωρις ροη νερου αρα χωρις οξυγονο το φιτλρο παπαλα τα βακτηριδια εβαλα και τα ψαρακια μου μεσα και εκανα την αλλαγη χωρις ανχος πιεση χρονου τελικα ολα πηγα καλα και χωρις καμια απολεια
ειχα κρατησει ενα μπετονι 50λιτρα νερο ενυδρειου και του ειχα βαλει αντλια μεσα για να εχει οξυγονο οταν ηρθε η ωρα να τα βαλω στο ενυδρειο εκει που ηταν η θεση για να μπει το φιλτρο δεν εβαλα υποστρωμα ουτε αμμο το αφησα γυαλι εριξα το νερο απο το μπετονι και για να στερεωθει καλα εριξα την υπολοιπη αμμο γυρο του και μετα χαλικακι σκουρο και σηκωσα χαλικολοφο στο κουβα με τα ψαρια εβαλα την αντλια που ειχα στο μπετονι γεμισα το ενυδρειο με το νερο απο την βρυση(οχι ολο αφησα καποια αποσταση απο την επιφανεια) αφου ειχα ριξει πριν ολα τα υπολοιπα αντιχλωριο βακτηριδια στην διπλη δωσει και κ.τ.λ το αφησα να δουλευει 1 μερα ετσι και μετα εκανα την μετακομησει τον ψαριων στο ενυδρειο και συμπληρωσα το υπολοιπο νερο απο τον κουβα που ηταν τα ψαρακια
απολεια 0
αυτα που γραφω τα εχω κανει εγω αυτο δεν σημαινει οτι παρακινω να τα κανει και καποιος αλλος απλα γραφω μια προσωπικη μου εμπειρια και οφειλω να το γραψω για να μην παρεξηγηθω
-------------------------
ξεχασα να πω οτι για υποστρωμα κατω απο την αμμο εχω βαλει τις jbl flourite και τις seachem απο πανω χαλαζιακη αμμο και σους λοφους χαλικακι σκουρο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalomoiris : 04-12-08 στις 12:52
Αιτία: Automerged Doublepost
|