Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-11-08, 02:03
beteranos Ο χρήστης beteranos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν μαλωνει κανεις, απλα αναφερουμε τις αποψεις μας

βετερανε για πες μου τι χρησιμοποιεις για βιολογικα υλικα;
σε ρωταω γιατι στα ενυδρεια μου εχω ειτε σκετα σφουγγαρια ειτε siporax/substrat pro που εχουν επαρκη βιολογια και μετα απο μερικες εβδομαδε απο το ξεκινημα του ενυδρειου δεν εχω μερησιμη αμμωνια

με ενα τετοιο στησιμο πιστευεις οτι χρειαζεται αυτο το υλικο;

Mετα το στρωσιμο οι αποικιες των βακτηριων πολλαπλασιαζονται και καποια στιγμη ο αριθμος τους ειναι σχεδον σταθερος γιατι οση αμμωνια παραγετε στο ενυδρειο μεταβολιζετε απο τα ηδη υπαρχοντα με συνεπεια να μην υπαρχει αμμωνια για περισσοτερα βακτηρια,μεχρι εδω δεν χριαζεται ο ζεολιτης. Οταν ομως προσθεσουμε 2-3 νεα ψαρακια συνεπως και περισσοτερη τροφη η σε περιπτωσεις που για καποιο λογο ταιζει τα ψαρια μας καποιος αλλος με περισσοτερη τροφη απ'οτι εμεις η εχουμε καποιο θανατο ψαριου που δεν το καταλαβαμε η δεν μπορουμε να το βγαλουμε μεσα απο το βουνο των πετρων που εχουμε, τοτε η αμμωνια αυξανεται και δεν προλαβαινουν να αναπτηχθουν βακτηρια για να την μεταβολισουν.
Μπορει ολα τα παραπανω να μην αποβουν μοιραια για τα ψαρια μας ομως σιγουρα θα τα καταπονησουν. Εξαλλου εγω φιλε μου προτιμω να δινω 3-4 ευρω καθε μηνα και να ειναι καλυμενα τα ψαρια μου απο οποιαδηποτε αλλαγη στην λειτουργεια του ''κυκλου του αζωτου'' μεσα στο ενυδρειο μου.
Οσον αφορα το υλικο του βιολογικου μου χρησιμοποιω περιπου τα ιδια με σενα, απλα προσπαθω να ειναι οσο το δυνατον πιο ελαφρια και πιο πορωδη.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από steady Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν μπορει να γραφει ο καθενας φιλε μου οτι θελει χωρις να το τεκμηριωνει ενω το διαβαζει τοσος κοσμος αμα μου δωσει λογικα επιχειρηματα ο φιλος θα το δεχτω
-------------------------

εσυ αυτη τη στιγμη δινεις αμασητη τροφη στο φιλο μας του λες κατι χωρις να το τεκμηριωνεις το οποιο δεν ειναι και σωστο η μονη τεκμηριωση ειναι η εμπειρια ????

τεσπα δεν επιμενω γιατι δεν ειναι κατι το τρομερο απλα πετας τα χρηματα σου σε καποιον εξυπνο πετσοπα που σου το παιξε και αυτος βετερανος

Οσον αφορα τον ζεολιτη εχω δωσει απαντηση στον φιλο Orck, μπορεις να την διαβασεις απο εκει.

Οσον αφορα τον ανθρακα εχω απαντησει πριν λιγες ημερες με ολοκληρο κατεβατο,αν πραγματικα σε ενδιαφερει μπορεις να το διαβασεις, δεν μπορω να τα ξαναγραφω.

Εξαλλου ρε παιδια ειπα τι κανω εγω, δεν ειπα με το ζορι να το κανετε και εσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beteranos : 30-11-08 στις 02:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01599 seconds with 10 queries