Απλωνω σεντονι..

Φιλε Aquaman διαβασα το προβλημα σου προσεκτικα και δεν καταλαβαινω γιατι πανικοβαλλεσαι για μικροπραγματα

Θελω να πω οτι ειναι καινουριο το ενυδρειο και λογικο ειναι να σου εμφανιστουν ολων των λογιων οι αλγες μεχρι που να ωριμασει και να το "μαθεις" κι εσυ το ενυδρειο σου. Απ οτι καταλαβα το εχεις ριξει το διαβασματακι σου και δεν εισαι ασχετος

Αλλο ομως να διαβαζεις θεωρια απο το νετ και αλλο η πραξη, ετσι;
Κι εγω εχω εναν πρασινο τοιχο αυτη τη στιγμη στο πισω τζαμι του ενυδρειου μου απο dust και spot αλγη.Δεν ειναι προβλημα σε πληροφορω.. την αφηνω να κανει τον κυκλο της και σε 2-3 εβδομαδες γινεται γκρι-καφε και πεθαινει. Τοτε την ξυνεις και τελος..Η δικη μου ηδη μετα απο 3 εβδομαδες πνεει τα λοισθια.
Μου εκανε κι εμενα εντυπωση οτι εχεις τοσα νιτρικα, μηπως εχει το νερο της βρυσης νιτρικα; Για κανε μια μετρηση.
Οσο για την αιτια που εμφανιζονται οι αλγες 90% φταιει το CO2.(τσεκαρισε την αναλογια ΚΗ/ΡΗ και κοιτα να εισαι σταθερα γυρω στο 30ppm) Το αλλο 10% στην περιπτωση σου το αποδιδω σε υπερδοσολογια σιδηρου και ιχνοστοιχειων.
Ωπα μεγαλε, με το μαλακο τα λιπασματα..μην παρασυρεσαι απο ο,τι διαβαζεις. Καινουριο ενυδρειο ειναι... κανε εβδομαδιαια αλλαγες 50% και προσθετε το μισο απο οτι βαζεις απο λιπασματα (για να μην πω και λιγοτερο). Εξαιρεση το Καλιο που δεν σχετιζεται αμεσα με την εμφανιση των αλγεων. Επισης αν εισαι σιγουρος για τις μετρησεις ΝΟ3-PO4 κρατα την γνωστη αναλογια 12/1 ακομα κι αν χρειαστει να ανεβασεις τα φοσφωρικα στο 2ppm (δεν υπαρχει προβλημα για τα ψαρια και τις γαριδες). Αν ομως οι μετρησεις σου ειναι λαθος και βαλεις πολυ φοσφωρο χωρις να υπαρχουν τα απαραιτητα Νιτρικα, τοτε ετοιμασου για πολλλη αλγη !!
Με λιγα λογια εχεις κανει το εξης λαθος: προσθετεις πολυ λιπασμα , με μετριο φωτισμο και χαμηλο CO2 (?) σε νεο ενυδρειο. Μαθε να "διαβαζεις" τα φυτα σου και εκεινα θα σου λενε ποτε χρειαζονται σιδηρο

Οσο για τα αλλα:
1. Ναι μαλλον σε ελλειψη Καλιου οφειλεται.
2.Τιποτα.. ασε το φυτο να μεγαλωσει,κοψε την υγιη κορυφη και μεταφυτευσε. Αφαιρεσαι και οσα φυλλα εχουν αλγες, με το χερι.
3. Δεν εχει προβλημα η ανουμπια, ετσι ειναι συνηθως τα νεα φυλλα. Μετα γινονται πρασινα οπως τα αλλα.
4.χε,χε την πατησες

δεν ειναι ασθενεια. Απλως μεγαλωνουν τα φυλλα της ετσι !
5.Μαλλον διατομικη αλγη ειναι. Θα φυγει μονη της οταν ωριμασει το ενυδρειο.
6. Δωσε χρονο στις Βαλισνεριες. Ετσι κανουν στην αρχη.
7.Μην κανεις τιποτα. Με τα φυτα που εχεις ο φωτισμος ειναι σε οριακα επιπεδα. Αντιθετα κοιτα τι θα κανεις με το CO2.