Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 26-11-08, 19:47
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από octania246 Εμφάνιση μηνυμάτων
ξυλα---χρειαζεται καποιο συγκεκριμενο ειδος που πρεπει να κοιταξω?
φυλλα θα χρειαστουνε και αν ναι τι μπορω να βαλω?
Αυτά τα δύο έχουνε ξανασυζητηθεί αρκετές φορές στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση..

Συνοπτικά, περί ξύλων θα δεις ότι κάποια που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, αλλά η τιμή τους είναι αντίστοιχα υψηλή.. Κυκλοφορούν διάφορα είδη, για πιο φυσικό αποτέλεσμα μήν πας σε μοπάνι, βρες κάτι που να έχει τη μορφή κλαδιών.. Πολλοί βέβαια χρησιμοποιούν φυσικά ξύλα, χωρίς πρόβλημα, κάποιοι κάνουν διάφορες διαδικασίες (π.χ. βράσιμο), κάποιοι απλά τα αφήνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο.. Χωρίς να το έχω επιχειρήσει ποτέ, θα διαβάσεις ότι εν γένει, τα φυσικά σαπίζουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα, και πολλές φορές δε βουλιάζουν..

Όσο για τα φύλλα, πολλοί χρησιμοποιούν catappa leaves, που κυκλοφορούν και στο εμπόριο, αλλά θα τα βρεις υπερβολικά πιο φθηνά στο e-bay.. Αυτά όμως πρέπει να απομακρύνονται από το ενυδρείο μόλις αποβάλουν τα ωφέλιμα συστατικά τους, καθώς υποτίθεται ότι μπορεί να γίνουν τοξικά.. Βέβαια, και σε περιπτώσεις φίλων που δεν τα άλλαζαν, δεν υπήρξε πρόβλημα.. Για πιο φθηνά, μπορείς να μαζέψεις ξερά φύλλα από διάφορα δέντρα (πλάτανος, δρυς, βελανιδιά, και διάφορα άλλα, θα τα βρεις στις αναζητήσεις σου), φροντίζοντας να μη βρίσκονται σε περιοχή όπου έχουν πέσει φυτοφάρμακα, ένα ξέπλυμα, και κατευθείαν στο ενυδρείο.. Έτσι μπορείς να μαζέψεις πολλά και να στρώσεις όλο τον πυθμένα.. Με τον καιρό θα σαπίζουν, και θα χρειάζονται αντικατάσταση, αν και πολλοί απλά προσθέτουν καινούρια από πάνω, και αφήνουν τα παλιότερα για να τους κατεβάζουν το pH (καθώς αποβάλλουν διάφορα οξέα)..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01514 seconds with 10 queries