Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-11-08, 03:06
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Καποιοι στον ελευθερο χρονο τους λυνουν Γριφους και Σταυρολεξα, εγω συντηρω φυτεμενα ενυδρεια.
Δεν ανοιγω καινουριο thread και συνεχιζω στο ιδιο γιατι εχω να μοιραστω μαζι σας νεα στοιχεια που βγηκαν μεσα απο συζητησεις μου σε forums του εξωτερικου.
Αυτο που ακουσα με "εστειλε" κανονικα. Καποιοι ανθρωποι με πολλη περισσοτερη εμπειρια απο μενα σε φυτεμενα (πραγμα οχι και τοσο δυσκολο, αφου εγω ειμαι βασικα αρχαριος) και καποιοι αρκετα επωνυμοι και με περγαμηνες στον χωρο του Aquascaping μου ειπαν οτι εχω το διπλασιο φως απ οσο χρειαζομαι. Και αυτο θα μου δημιουργησει προβληματα στην χαλιναγωγηση του ενυδρειου Και ισως ως αποτελεσμα αυτου εμφανιστηκε και η αλγη στα τζαμια του ενυδρειου μου.
Ψαχνοντας καποια link οπoυ με παρεπεμψαν με συζητησεις επι του θεματος στο παρελθον, ειδα οτι στην απεναντι πλευρα του Ατλαντικου,η αποψη,: Οσο πιο πολυ φως τοσο το καλυτερο, επαψε να ισχυει οταν αντικρυσαν τα ενυδρεια του Αmano με λαμπες pc και 2watts/gallon. Τονιζουν δε οτι οι νεες Τ5 με ανακλαστηρες βγαζουν περισσοτερο φως στην ουσια απο τις PC που χρησιμοποιει ο Amano ο οποιος στα ενυδρεια του εχει φωτοπεριοδο 10 ωρες με 3 ωρες στο κεντρο της ημερας, φουλ φωτισμο.Τις υπολοιπες 7 ωρες δηλαδη ο φωτισμος του ειναι ακομα πιο χαμηλος.

Η πλειοψηφια αυτων που συντηρουν υποβρυχιους κηπους εχουν πλεον μεσαιο φωτισμο ισχυριζομενοι οτι ετσι ειναι ευκολοτερο να ρυθμισουν την ισορροπια αναμεσα σε λιπασματα και CO2.και μαλιστα ισχυριζονται οτι με αυτο τον φωτισμο ειναι σε θεση να συντηρουν ακομα και τα πιο δυσκολα φυτα οπως Tonia και Eriocaulon. Τα φυτα εχουν την ιδια υγιη οψη με αυτα που θα βρισκονταν κατω απο ισχυροτερο φωτισμο, μονο που εχουν χαμηλοτερους ρυθμους αναπτυξης.
Η ταση δε ειναι οι εμπειροτεροι να συμβουλευουν τους νεοτερους να κρατανε τα high tech συστηματα τους σε low light συνθηκες.

Καπου διαβασα οτι το φυτεμενο ειναι σαν την οδηγηση: το γκαζι ειναι το φως, ο συμπλεκτης το CO2 και το φρενο τα λιπασματα.Αν κατι απο τα 3 δεν λειτουργει , το οχημα δεν ξεκιναει. Μηπως εχουν δικιο οι τυποι και με πολυ γκαζι το οχημα γινεται ανεξελεγκτο
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01654 seconds with 10 queries