Όμορφο φίλε μου το ενυδρείο σου. Τα ξύλα σου είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα. Όντως καλή προσπάθεια!
Μια και ζήτησες ιδέες ας σου πω και εγώ την άποψη μου. Έγω θα άφηνα περισσότερο χώρο για τα ψαράκια μου στο κέντρο του ενυδρείου. Βέβαια εξαρτάται σε τι ψαράκια θα καταλήξεις τελικά. Μπορεί επίσης και η φωτογραφία να με ξεγελάει και να υπάρχει και με αυτή την διαμόρφωση μπόλικος χώρος. Θα έβαζα λοιπόν τα δύο μεγάλα ξύλα αριστερά και δεξιά και στο κέντρο (ίσως όχι ακριβώς στο κέντρο) θα τοποθετούσα το μικρότερο που τώρα έχεις στα αριστερά. Όλα αυτά όμως είναι θέμα γούστου και φυσικά δεν λέω ότι το δικό σου setup είναι άσχημο

Τώρα για τα φυτά σου έχω να πω τα εξής:
Βλέπω ότι τα Hydrocotyle leucocephala και Elodea ή egeria densa τα έχεις δίπλα δίπλα. Αν και δεν είχα ποτέ Hydrocotyle leucocephala από όσα γνωρίζω και τα δύο φυτά τρέχουν προς την επιφάνει και εκεί εξαπλώνονται. Είναι δηλαδή του ίδιου τρόπου ανάπτυξης. Εγώ θα τά έβαζα σε διαφορετικές γωνίες για να μην "μπερδεύονται". Φυσικά μπορείς να δεις πως θα αναπτυχθούν και πράτεις αναλόγως.
Εκείνος ο echninodorus amazonicus γίνεται πολύ μεγάλος βρε παιδί μου. Θα καταφέρεις να τον βολέψεις; Αναπτύσει και μεγάλο ριζικό σύστημα από ότι διάβασα και καλό είναι να μην έχει άλλα φυτά δίπλα του γιατί θα τα πνίξει. Έτσι λέει το νετ. Αν βέβαια τελικά επιζήσει από τους ancistrus

.
Πόσα watt έχει το ενυδρείο σου και τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις;