Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-11-08, 10:44
szcs Ο χρήστης szcs δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από imichal Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως επαιζε δηλαδη ? Tι ρυθμισεις εχεις στον κοντρολερ? Ποια επιθυμητη τιμη του εχεις βαλεις ? Δηλαδη σε ποια τιμη τον ρυθμιζεις να ανοιξει και σε ποια να κλεισει? Το ph λογικο ειναι να ανεβαινει οταν κλεινεις το co2.....
buffer μη ριχνεις.......
Το νερο δικτυου σου τι τιμες εχει (kh, gh)?
Ευχαριστώ imichal,
buffer δεν ρίχνω συμφωνώ απόλυτα, δεν θέλω τόση χημεία γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Αρχικά χωρίς να έχω έγχυση CO2 (δεν έβρισκα μπουκάλα 5Kgr που ήθελα) και με όλο το υπόλοιπο σύστημα CO2 (όλα τα επιμέρους εξαρτήματα της AquaMedic εκτός από τον διαχυτήρα της Tunze) συνδεδεμένο μέτραγα στο ενυδρείο με τον controller PH=8,47 και με test GH=15 KH= 11.

Το νερό του δικτύου μου έχει PH που παίζει από 8,1 ως 8,5 ανάλογα με την μέρα εποχή του χρόνου ακόμα και με την ώρα (πρωί πρωί έχω μετρήσει 8,05 και απόγευμα 8,56) και GH=14 ως 16 ενώ KH= 10 ως 12 πάλι ανάλογα με μέρα - εποχή κλπ.

Σύνδεσα λοιπόν μετά (αφου παρέλαβα την φιάλη CO2) και ξεκίνησα έγχυση CO2. Ρύθμισα τον controller να κλείνει την βαλβίδα (σταματάει παροχή CO2) σε PH=6,8. Οντως και λογικό άρχισε να πέφτει το PH. Το πρόβλημα ήταν ότι ποτέ δεν κατέβηκε κάτω από 7,2 (μάλιστα ρυθμισμένο στις 4 φυσαλίδες στο δευτερόλεπτο) και επίσης είχα διακυμάνσεις της τιμής του, περίπου 0,8 μονάδες. έφτανε δηλαδή 7,9 μερικές φορές και 8,0.

Σημείωσε ότι λογικά εφ΄όσον είχε περάσει 1 μήνας από το στήσιμο του ενυδρείου η θεωρία λέει ότι πρέπει να είχε στρώσει άρα το PH θα έπρεπε να σταθεροποιείται σε κάποια τιμή. Εγώ κάνω την υπόθεση ότι αρχικά είχα ψηλό PH και το CO2 δεν μπορούσε να το ρίξει στο 6,8 που έχω ρυθμίσει τον controller αλλά πάλι θεωρητικά δεν θα έπρεπε να το σταθεροποιήσει ας πούμε στο 7,2 έστω 7,4 άντε 7,8 από 8,47 που ήταν ? Αυτό ανεβοκατέβαινε όπως είπα και μάλιστα λάβε υπ' όψη ότι είχα έγχυση CO2 για 24 ώρες. (αφού δεν έπιανε το 6,8 δεν έκοβε την παροχή ο controller).

Βάζω κάτω λοιπόν τι έχω και τι θέλω οπότε
α.- Έχω ψηλό PH το οποίο θέλω να ρίξω
β.- Έχω ψηλό GH και ψηλό KH τα οποία θέλω να ρίξω
Λύσεις
α.- Χρήση χημείας
β.- Χρήση νερού με καλές παραμέτρους

Διάλεξα να ξεκινήσω με την δεύτερη επιλογή:
οπότε τότε έκανα αλλαγή του 50% του νερού με νερό απ' ευθείας απ' την R/O, χωρίς κανένα πρόσθετο. Μετά την αλλαγή μετράω στο ενυδρείο PH=8,47 GH=5 KH=5

Λέω ούπς εδώ είμαστε, τώρα θα πέσει και το PH και συνεχίζω έγχυση CO2 αλλά κολοκύθια τούμπανα.
Πάλι 24 ώρες έγχυση CO2 πάλι οι τιμές PH ανεβοκατέβαιναν (βέβαια έπιασα μέχρι 6,86 ελάχιστη τιμή και μέγιστη 8,24)

απο δω και πέρα ακολούθησα τις συμβουλές από το κατάστημα της περιοχής μου αλλά μέχρι τώρα φώς δεν έχω δεί

στο συνημμένο αρχείο έχω τις μετρήσεις που έχω πάρει αφού σταμάτησα την έγχυση CO2 και προσπαθώ να ρίξω και να σταθεροποιήσω κάπως το PH με την χημεία ώστε να ξαναρχίσω έγχυση CO2, το οποίο λογικά άν πιάσω μία τιμή PH έστω και 7 σταθερή, θα την ρίξει και θα την διατηρήσει στο 6,8 που θέλω

Αυτά μέχρι τώρα. Όποιος έχει τις γνώσεις ή πείρα ας με βοηθήσει, έχω την αίσθηση ότι κάνω κάτι λάθος.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: pdf Ph-Gh-Kh.pdf (103,4 KB, 423 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01746 seconds with 11 queries