Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-11-08, 03:43
Το avatar του χρήστη steady
steady Ο χρήστης steady δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ(ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην steady
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι τιμες ειναι στο ενυδρειο.
Στο βαρελι ειναι gH, kH 0 και TDS 4, και προσθετω ηλεκτρολυτες, τοσους ωστε εχω 60 tds 1kh και 2 gH.

Αν εννοεις με τι μετραω το kH στο ενυδρειο και εχω τοσο ακριβη μετρηση?
Βαζω περισσοτερα ml (15) και κιτρινιζει με μια σταγονα. (κανονικα ειναι οπως ξερεις με τα APi, 5 ml και μια σταγονα για καθε βαθμο kH)
Αν ρωτας πως εχω τοσο χαμηλο kH ειναι λογω συνδυασμο τυρφης-ξυλων και νερο απο AO οπως ειπα.

Οι τιμες (πριν την εισαγωγη CO2) ειναι σταθερες πολυ καιρο και δεν υπηρχε περιπτωση να γινει ph-crash χωρις CO2.
Ειχα διαβασει οτι με diy co2 δεν υπαρχει προβλημα με δηλητηριαση ψαριων ή pH-crash και δεν προετοιμασα το ενυδρειο με "ασφαλεις" τιμες στην kH.
Μου μπηκε η ιδεα γιατι το ειδα πολυ γρηγορο το "μηχανημα" σε φυσαλιδες και απ'οτι διαβασα με τετοιους ρυθμους (96 φυσ/λεπτο) επιασε την αποδοση των μπουκαλων.

Ρωτησα λοιπον για να μαθω αν παιζει ρολο για την επικινδυνοτητα της μπουκαλας σε σχεση με το diy μονο ο ρυθμος των φυσαλιδων ή ειναι κατι αλλο που δεν γνωριζω.

-------------------------

Οι τιμες ειναι ακριβεις.
Αν εβαζα λιγοτερη μαγια θα ειχα λιγοτερες φυσαλιδες και θα κρατουσε και το μειγμα πιο πολυ (απ'οτι διαβασα). ναι?
Ποσες πρεπει να "ρυθμισω" τις φυσαλιδες (να γινει ενα φυσιολογικο "αδυναμο" diy co2 δλδ) ωστε να μην υπαρχει προβλημα με την χαμηλη kH?
Ας πουμε οτι θα την παω στο 1 (παραπανω δεν το βλεπω θα μου ξεφυγει προς τα πανω το pH )

Ξερω τα θελω ολα, εχω μαυρο νερο, ψαρια που θελουν μαλακο και οξυνο νερο και θελω και την alternathera
ειναι μονο ο αριθμος των φυσαλιδων συνηθως το diy βγαζει πολυ λιγοτερο η βγαζει τοσο οσο το δικο σου τις πρωτες ωρες μονο και το δικο σου δεν ξερω ποσο θα κρατησει σε τετοιο ρυθμο!

αρχικα δεν μπορεις απλα να ρυθμισεις τις φυσαλιδες στο diy γιαυτο και περνουμε μπουκαλες μπορει σημερα να βγαζει τοσο οσο το δικο σου και αυριο πολυ λιγοτερο η με μια αυξιση της θερμοκρασιας να δωσει πολυ περισσοτερο

δεν μπορει να σου πει κανεις τοσες φυσαλιδες θες αυτο θα στο πει το ηλεκτρονικο πεχαμετρο και επειδη οι ισορροπιες ειναι παραπανω αποσο ευαισθητες αξιζει το ρισκο με τετοιο kh θες ενα ph controler αρκετα αξιοπιστο(iks κτλ) για να σε διασφαλισει

συμπερασμα εγω πιστευω οτι δεν εχεις τοσο kh σιγουρα ειναι μεγαλυτερο αλλιως λογικα θα την ειχες παθει σε περιπτωση που ειναι τοσο ομως καλυτερα να μην πειραματιστεις σε ενυδρειο με ψαρια και γενικα ειναι ανουσιο να πειραματιστεις

Page generated in 0,01724 seconds with 10 queries