Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-11-08, 03:28
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ΚΗ με τι το μετράς και είναι τόσο χαμηλό?
Στο ενυδρείο έχεις αυτή την τιμή ή στο νερό που έχεις προετοιμάσει?
Με ΚΗ κάτω από 3 έχουμε θέμα αστάθειας του ΡΗ και ναι μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα!
Οι τιμες ειναι στο ενυδρειο.
Στο βαρελι ειναι gH, kH 0 και TDS 4, και προσθετω ηλεκτρολυτες, τοσους ωστε εχω 60 tds 1kh και 2 gH.

Αν εννοεις με τι μετραω το kH στο ενυδρειο και εχω τοσο ακριβη μετρηση?
Βαζω περισσοτερα ml (15) και κιτρινιζει με μια σταγονα. (κανονικα ειναι οπως ξερεις με τα APi, 5 ml και μια σταγονα για καθε βαθμο kH)
Αν ρωτας πως εχω τοσο χαμηλο kH ειναι λογω συνδυασμο τυρφης-ξυλων και νερο απο AO οπως ειπα.

Οι τιμες (πριν την εισαγωγη CO2) ειναι σταθερες πολυ καιρο και δεν υπηρχε περιπτωση να γινει ph-crash χωρις CO2.
Ειχα διαβασει οτι με diy co2 δεν υπαρχει προβλημα με δηλητηριαση ψαριων ή pH-crash και δεν προετοιμασα το ενυδρειο με "ασφαλεις" τιμες στην kH.
Μου μπηκε η ιδεα γιατι το ειδα πολυ γρηγορο το "μηχανημα" σε φυσαλιδες και απ'οτι διαβασα με τετοιους ρυθμους (96 φυσ/λεπτο) επιασε την αποδοση των μπουκαλων.

Ρωτησα λοιπον για να μαθω αν παιζει ρολο για την επικινδυνοτητα της μπουκαλας σε σχεση με το diy μονο ο ρυθμος των φυσαλιδων ή ειναι κατι αλλο που δεν γνωριζω.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από steady Εμφάνιση μηνυμάτων
με 1,5 σχεδον φυσαλιδα ανα sec και kh 0.75(ειναι σιγουρα τοσο?) απο οπου και να προερχεται diy η μπουκαλα θα λεγα οτι κρεμεσαι απο μια κλωστη με kh τοσο χαμηλο θες πολυ ελενχομενη ποσοτητα co2 και οχι την ασταθεια του diy το οποιο παροτι diy εχει αρκετη παροχη προς το παρον τουλαχιστον

απο την αλλη οσο τα ψαρια ειναι οκ crash δεν εχεις προφανως παθει
βεβαια δεν εισαι σιγουρος ποσο θα συνεχισει να οκ το πραγμα

θα λεγα οτι αμα θες να κινηθεις τοσο στην κοψη του ξυραφιου μπουκαλα με εναν αξιοπιστο controler ειναι απαραιτητα και παλι επικινδυνο ειναι γιατι δεν το ανεβαζεις λιγο το kh να χεις ησυχο το κεφαλι σου?
Οι τιμες ειναι ακριβεις.
Αν εβαζα λιγοτερη μαγια θα ειχα λιγοτερες φυσαλιδες και θα κρατουσε και το μειγμα πιο πολυ (απ'οτι διαβασα). ναι?
Ποσες πρεπει να "ρυθμισω" τις φυσαλιδες (να γινει ενα φυσιολογικο "αδυναμο" diy co2 δλδ) ωστε να μην υπαρχει προβλημα με την χαμηλη kH?
Ας πουμε οτι θα την παω στο 1 (παραπανω δεν το βλεπω θα μου ξεφυγει προς τα πανω το pH )

Ξερω τα θελω ολα, εχω μαυρο νερο, ψαρια που θελουν μαλακο και οξυνο νερο και θελω και την alternathera

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 10-11-08 στις 03:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01554 seconds with 10 queries