Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #370  
Παλιά 29-10-08, 15:03
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Φίλε μου westie.. Διάβασα το όλο μπέρδεμα με τα τεστάκια σου.. Από αυτά που διάβασα, είναι όντως μπέρδεμα τα τεστ της JBL, οπότε είσαι δικαιολογημένος ως προς τα λάθη.. Αδικαιολόγητος όμως που δε ρώτησες τόσο καιρό, και μας έδινες λάθος μετρήσεις!

Λοιπόν.. Άκου πώς έχουνε τα πράγματα:
- Ξεπλένεις καλά έναν δοσομετρικό σωλήνα..
- Βάζεις όσο νερό σου λέει ότι θέλει (5ml, ή 10ml, ανάλογα το τεστάκι)
- Ρίχνεις μέσα ένα ένα τα αντιδραστήρια (reagent), και μετά από κάθε αντιδραστήριο ανακινείς το δοσομετρικό σωλήνα! Δηλαδή, ρίχνεις όσες σταγόνες πρέπει από το 1, ανακινείς, μετά ρίχνεις και από το 2, και ξανανακινείς.. Στον ίδιο δοσομετρικό σωλήνα, πάντα..
- Περιμένεις κανά λεπτό, να πάρει χρώμα και να γίνει το χρώμα ομοιόμορφο και το βάζεις στο πινακάκι με τα χρώματα και βλέπεις τι έχεις..

Το μπέρδεμα τώρα έχει ως εξής:
Αυτός σου δίνει για κάθε τεστ 2 δοσομετρικούς σωλήνες.. Στον ένα βάζεις νερό ενυδρείου και τα αντιδραστήρια και στον άλλο σκέτο νερό ενυδρείου.. Αυτόν με το νερό και τα αντιδραστήρια (που έχει χρωματιστεί), τον βάζεις πάνω στα λευκά κυκλάκια.. Και τον άλλο που έχει μόνο νερό ενυδρείου, τον βάζεις πάνω στα χρωματιστά κυκλάκια..
Γιατί το κάνεις όλο αυτό? Γιατί μπορεί π.χ. να χρησιμοποιεί κάποιος τύρφη στο ενυδρείο του, ή να έχει ξύλα πολλά, και το νερό να μήν είναι διαφανές, αλλά να κιτρινίζει, ή να καφετίζει.. Και αυτό να μπερδεύει τη σύγκριση που κάνεις.. Οπότε, βάζεις ένα δοσομετρικό σωλήνα με νερό ενυδρείου πάνω στον πίνακα με τα χρώματα, ώστε να βλέπεις τα χρώματα μέσα από το "καφέ" νερό του ενυδρείου.. και δίπλα το δοσομετρικό σωλήνα με τα αντιδραστήρια, που και αυτός έχει το "καφέ" νερό του ενυδρείου και το χρώμα από τα αντιδραστήρια.. Στη δικιά σου όμως την περίπτωση, που το νερό είναι διαφανές-διαυγές, δε χρειάζεται καν να βάζεις 2ο δοσομετρικό σωλήνα με σκέτο νερό.. Με τον 1 μόνο κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, και δε θα μπερδεύεσαι κι όλας..

Κατανοητά όλα αυτά? (please, διάβασε προσεκτικά, και πες μου τι δεν κατάλαβες)..

2ον.. Με τη σωστή διαδικασία, κάνε μετρήσεις ΝΗ4, ΝΟ2 και ΝΟ3 και πες μας τι έβγαλες.. Και όχι "στο full", αλλά ακριβείς τιμές.. (και πες επίσης και πότε έριξες τελευταία φορά αμμωνία και πόσο)

ΠΡΟΣ Θανάση: Έχεις δίκιο για τα περί δαφνίου, αλλά ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλιώς δεν οδηγούμαστε πουθενά..

ΠΡΟΣ Πάνο: Προσωπικά, προτιμάω να είναι όλα καταγεγραμμένα γραπτώς.. Να ξέρουμε τι είπε ο καθένας και πότε το είπε.. Το κακό είναι ότι παρεμβαίνουνε πολλά αχρείαστα post, του τύπου "μας έχεις τρελάνει ρε westie", και χάνουμε τη μπάλα.. Όπως επίσης, κάποιοι ρωτάνε πράγματα που έχει γράψει ο westie παραπάνω.. Και η συζήτηση μπλέκεται ακόμα περισσότερο.. Νομίζω θα ήταν καλύτερα αν συμμετείχαν στη συζήτηση μόνο όσοι παρακολουθούν το θέμα από την αρχή..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01724 seconds with 10 queries