Χτες λοιπόν στη δουλειά καθαρίσαμε το (τεράστιο, εξωτερικο) φίλτρο και πήρα σε ένα μπουκάλι όλο το νερό που είχε μέσα με όλη τη βρωμιά. Ο συνάδελφος μου είπε να το αδειάσω σιγά σιγά μέσα στο φίλτρο μου πάνω στα μπλε σφουγγάρια κατά προτίμηση και να το αφήσω έτσι για μισή ώρα, και μετά να τα βάλω πάλι όλα στη θέση τους, και ότι όλα θα δούλευαν ρολόι αμέσως.
Πράγματι, πήγα σπίτι και με χαρά έκανα ό,τι μου'πε. Άδειασα το μπουκάλι στο εσωτερικό μου φίλτρο, αφού είχα βγάλει το πράσινο σφουγγάρι και τον υαλοβάμβακα. Άφησα για μισή ώρα την αντλία εκτός λειτουργίας για να "κάτσουν" τα υλικά στη θέση τους, και μετά έβαλα τα σφουγγάρια πίσω και την ξαναέβαλα σε λειτουργία. Για μια ώρα περίπου το νερό είχε θολώσει από τα διάφορα που είχαν ξεχυθεί μέσα και όταν έκατσε η σκόνη το χαλίκι μου ήταν στρωμένο με μικρά κομματάκια πράσινης μπίχλας. Πάντως είχα δει ότι και το σφουγγάρι μου είχε γεμίσει.
Σήμερα το πρωί μετράω αμμωνία και είναι περισσότερη από ποτέ!!! Το ΝΗ4 στο 1mg/l και λίγο παραπάνω ίσως δλδ με pH 7,5, η ΝΗ3 είναι γύρω στο 0,02mg/l. Εδώ και μια εβδομάδα είχε πέσει στα 0,01. Τι μπορεί να έγινε;
Σημειωτεον ότι έχω να αλλάξω το νερό από την Κυριακή, οπότε κι έκανα μια αλλαγή της τάξης του 25%. Μήπως θέλει και τώρα αλλαγή; Τι μπορεί να έκανα λάθος; Μήπως θέλει κι άλλο χρόνο;