Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
Αν λοιπόν είναι σωστές οι μετρήσεις, πρέπει να περιμένεις μέχρι να γίνουνε NH4=0 και NO2=0 (και τα ΝΟ3 θα γίνουν προφανώς πάρα πολλά)..
Παράλληλα, πρέπει να βρεις τα κοχύλια που χρειάζεσαι!
Και επίσης να βρεις και τα ψάρια!
Την αλλαγή νερού δεν θα την κάνεις τώρα, αλλά μέσα στο τελευταίο 24ωρο πριν βάλεις τα ψάρια!
Να έχεις υπ'όψιν σου, ότι θέλει προσοχή τώρα για να μη χάσεις τη βιολογία μέχρι να βάλεις μέσα τα ψάρια.. Μήν το καθυστερήσεις δηλαδή! Γιατί αν μείνουνε τα βακτήρια χωρίς τροφή (δηλαδή χωρίς αμμωνία), όλος αυτός ο κόπος θα πάει χαμένος..
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
Κατέβασε κατ'αρχήν το θερμοστάτη στους 25βαθμούς, για να ετοιμάζεται σιγά σιγά το ενυδρείο να δεχθεί τα ψαράκια.. Βάλε και την αγγελία σου, γιατί σύντομα θα είναι έτοιμο το ενυδρείο.. Τα σαλιγγαράκια δε χάλασε ο κόσμος, μπορούν να περιμένουν κανα-δυο βδομάδες (αρκεί που το έχεις δρομολογήσει)..
Να μετράς συνεχώς (καθημερινά) ΝΗ4,ΝΟ2 και ΝΟ3, και αν βλέπεις ΝΗ4=0, να ρίχνεις λίγη αμμωνία (0.5ml νομίζω είναι υπερ-αρκετό, ας το επιβεβαιώσει και κάποιος πιο έμπειρος).. Έτσι, θα συντηρείς τη βιολογία σου μέχρι να βάλεις τα ψάρια..
Κάνε και μετρήσεις GH,KH και pH, και πες αποτελέσματα (τόσο με το στικάκι όσο και με τα υγρά τεστ), να δούμε αν είναι και οι παράμετροι του νερού κατάλληλες.. Χρήσιμο θα ήταν να μετρήσεις τα ίδια και στο νερό της βρύσης, για να δεις κι εσύ και να καταλάβεις το πώς και πόσο τα ασβεστολιθικά υλικά του ενυδρείου σου (αραγωνίτης & πέτρες) επιδρούν στις παραμέτρους του νερού.. 
|
Στα έχω γράψει όλα και προσπαθώ πάντα να είμαι υπερ-αναλυτικός!
Μετράς NH4/NO2/NO3, μας λες αποτελέσματα και αν NH4=0 ρίχνεις 0.5ml αμμωνία..
Ξαναμετράς αύριο, και πάλι μας λες τα αποτελέσματα, και πάλι αν ΝΗ4=0, ξαναρίχνεις 0.5ml!
Πότε έρχονται τα ψάρια?