Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-10-08, 13:17
Το avatar του χρήστη etomis
etomis Ο χρήστης etomis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ιλίσια
Προεπιλογή

Επανέρχομαι με το συγκεκριμένο Post, αλλά αυτή τη φορά με λίγο διαφορετικό θέμα (σχετικό όμως και σημαντικό) και ελπίζω να υπάρξει κατανόηση, αλλά και συμβουλές πολύτιμες.

Αρχικά το συγκεκριμένο ενυδρείο (60lt), αγοράστηκε για να γίνει ένας μικρός κηπάκος (προς τα εκέι βαδίζει σιγά σιγά) και όπως λέει και ο τίτλος του ο μετέπειτα προβληματισμός ήταν ποιο θα ήταν το είδος που θα φιλοξενήσει.

Ο προσανατολισμός ήταν σε κοπαδάκι, η επιλογή είχε γίνει -ροδόστομοι- αλλά απο τις απαντήσεις πολλών φίλων στο post αλλά και απο αυτό που βλέπω απο τη συμπεριφορά τους στο κολύμπι τους ειναι οτι αυτά τα 20 επιπλέον εκατοστά ( τουλάχιστον 80 εκατοστά μήκος ήταν η συμβουλή) χρειάζονται για τους ροδόστομους.

Μεγάλη η εισαγωγή μου αλλά και το εγχείρημα θα είναι μεγάλο αν μπορεί και πρέπει να γίνει, οπότε θα ήθελα συμβουλές.

1) Υπάρχει ήδη ένα ενυδρέιο 80 λτ που φιλοξενεί 5 tiger barbs kai 7 αρλεκίνους μαζί με ένα tinfoil ( αυτό έχει μείνει κληρονομιά, το πρώτο ψαράκι που αγόρασα).

2) Υπάρχει ένα ακόμα 60 λτ που φιλοξενεί 2 ραμιρεζι και

3) υπάρχει και το εν λόγω 60 λτ που έχει 10 ροδόστομους.

Η σκέψη η δική μου είναι η εξής για να ικανοποιηθεί και -τουλάχιστον- η συνθήκη που θέλει τους ροδόστομους σε ενυδρείο μήκους τουλάχιστον 80 cm: μπορούν οι ροδόστομοι να φιλοξενηθούν στο ενυδρείο 1 και οι αρλεκίνοι απο το 1 να πάνε στο ενυδρείο 3? (Το ενυδρείο 1 και 3 έχουν πολύ κοντινές παραμέτρους. PH 6,

Αν απο τα παραπάνω μπορείτε να προτείνετε κάποια άλλη "μετακόμιση" έτσι ώστε ο συνδυασμός από τα ψαράκια να είναι βιώσιμος πείτε την.

Τώρα αν πάλι αυτό που σκέφτομαι είναι απαγορευτικό η δέν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί εκφράστε το ελέυθερα, γιατί το "λάθος" μου το γνωρίζω ήδη.
-------------------------
Παρουσίαση και στοιχεία για το ενυδρείο μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27531

(Η μετακόμιση που ανέφερα ποιο πάνω έγινε και η "ευθύνη" μου αν έχω κάνει λάθος είναι αποκλειστική)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη etomis : 21-10-08 στις 13:17 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01516 seconds with 10 queries