Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
Επαναφέρω το post αυτό με την αφορμή του μικρού westie..
Ο westie λοιπόν ξεκίνησε στρώσιμο με αμμωνία, και έριξε και sera nitrivec.. Και σύμφωνα με τις μετρήσεις του, ο κύκλος του αζώτου ολοκληρώθηκε σε περίπου 15 μέρες.. Το θέμα είναι ότι κανείς δε μπορεί να ξέρει αν έχει κάνει τις μετρήσεις του σωστά, ή αν αυτά που λέει είναι φούφουτα..
Και ερωτώ:
- Υπάρχει περίπτωση το nitrivec να επιτάχυνε τόσο πολύ τον κύκλο?
- Υπάρχει κάποιος κάπου (κάποιο άρθρο, κάποιο post σε κάποιο forum, ξενόγλωσσο), που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο? π.χ. στρώσιμο 2 ενυδρείων με αμμωνία, το ένα με βακτήρια του εμπορίου και το άλλο χωρίς?
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι όσοι ήδη έχουν ενυδρεία ξεκινούν τα καινούρια με μπόλι από τα παλιότερα, οπότε κανείς δε χρησιμοποιεί τα σκευάσματα του εμπορίου, και επομένως κανείς δεν ξέρει! 
|
Λοιπον χοντρε μου, ακου να δεις τωρα.
Στο δικο μου οπως ειπα πιο πανω (πριν χρονια) εβαλα ζουμια τα οποια εκαναν δουλεια.
Ο γειτονας μου τωρα αγορασε ενα ενυδρειο 1000 λιτρων (με αντλιες και ενα φιλτρο.. αστα να πανε) για αφρικανες (εντελως αρχαριος) και ετσι τον βοηθησα να το στησουμε.
Επειδη το δικο μου ενυδρειο θα το σταματουσα, εξοπλισμο και ψαρια θα του τα εδεινα αφου πρωτα δουλευε το 1000αρι για λιγες μερες εως οτου βρω χρονο να μεταφερω εξοπλισμο και ψαρια στο νεο ενυδρειο.
Τεσπα..για 15 μερες εβαζε nitrivec (αυτος ηθελε να βαζει ξεροκεφαλος) συμφωνα με τις οδηγιες χρησης χωρις κανενα αποτελεσμα αγαπητε.
Την ιδια μερα μετεφερα τα δικα μου φιλτρα στο δικο του και μετα απο 1 ωρα τα ψαρια. Τεστ εκανα την επομενη με τα αποτελεσματα φυσικα να ειναι μια χαρα.
Το nitrivec λοιπον στο 400αρι μου δουλεψε, στο 1000αρι ΟΧΙ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ......αστα να πανε..